spot_img

Lotosta on saatu yli 3 000 päävoittoa

Lottoaminen on yhdistänyt suomalaisia jo 1970-luvulta lähtien. Varsinaisesti ensimmäinen lottokierros oli aivan 1971 vuoden alussa. 3. tammikuuta 1971 suoritettiin aivan ensimmäinen arvonta, johon myynti alkoi 1970 vuoden joulukuussa.

Lottoarvonta täytti 2021 siis jo 50 vuotta. Lotto on televisioitu aivan alusta lähtien, mikä tuokin hyvin läpinäkyvyyttä arvontaan. Näin kukaan ei pääse sanomaan, että tuloksia olisi jotenkin manipuloitu.

Joka viikko mahdollisuus voittoihin

Lotto arvotaan joka viikko, joten joka viikko suomalaisilla on mahdollisuus tulla lottomiljonääreiksi. Alun perin lotossa valittiin 6 numeroa väliltä 1-40. Sen jälkeen muutaman vuoden ajan valittiin 7 numeroa välillä 1-37. Tämän jälkeen 1980-luvulta lähtien on arvottu 7 numeroa väliltä 1-39.

Seitsemän numeron lisäksi arvotaan myös yksi lisänumero. Yhden rivin hinta on nykyisin 1 €. 7 oikein on todella vaikea saada, käytännössä erilaisia riviä on olemassa 18,6 miljoonaa. Näin voittamisen todennäköisyys on siis 1/18,6 miljoonaa.

Kotimaan loton lisäksi pelaajat pääsevät pelaamaan myös Pohjoismaihin suunnattua Vikinglottoa sekä Eurojackpottia. Yleensä Vikinglotossa ja Eurojackpotissa on tarjolla suuremmat voitot, toisaalta pelaajiakin on enemmän.

Eurojackpotissa päävoitto voi nousta jopa 90 miljoonaan euroon, kunta taas Vikingloton pääpotti on nykyisin 25 miljoonaa euroa. Myös kotimaan päävoitto voi nousta yli 10 miljoonan euron. Usein suuret päävoitot jaetaan monen henkilön kesken. Tämä on varmastikin vain hyvä asia, koska kukapa nyt oikeasti tarvitsisi kymmeniä miljoonia euroja.

Veikata voi myös netissä

Pitkään lottonumerot rustattiin paperille kioskeissa ja marketeissa. Yhä nykyisinkin lottonumerot voi käydä merkkaamassa paperille kynällä niin marketeissa kuin kioskeissakin. Tämän vanhanmallisen tyylin lisäksi nykyisin lottonumerot voi käydä valitsemassa myös netissä. Moni onkin siirtynyt pelaamaan nettiin, koska netissä pelaaminen on monen mielestä helpompaa.

Netin käyttöliittymät ovat nykyisin niin edistyksellisiä, että lottoaminen netissä on hyvin helppoa ja soljuvaa. Samalla onnistuu myös muiden rahapelien pelaaminen. Jokaisella veikkaajalla on oma pelitili, johon rahaa voi lisätä esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla omalta pankkitililtään.

Kaikki onnistuu välittömästi eli esimerkiksi rahojen siirtoa ei tarvitse odotella lainkaan. Myös voitot saa kätevästi kotiutettua samasta käyttöliittymästä, eli rahojaan sitten halua pelata uudestaan.

Lottonumeroiden valinta

Voiton todennäköisyyksiin ei ole merkitystä veikkaako veikkaaja netissä vai perinteisellä tyylillä. Myös netissä veikkaaja voi valita omat numeronsa itse tai antaa koneen arpoa numerot. Silläkään ei ole tilastotieteen näkökulmasta merkitystä voittoihin valitseeko veikkaaja numeronsa itse vai antaako koneen arpoa numerot.

Monella pelaajalla on silti omat onnennumeronsa, jotka haluavat ottaa huomioon lotossa. Usein moni valitseekin esimerkiksi oman syntymäpäivänsä. Suosituin pelattu pelirivi taitaa silti yhä olla 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, eli ensimmäiset 7 numeroa.

Voidaan spekuloida, onko tämän rivin pelaaminen jopa hieman tyhmää, koska mikäli se rivi arvotaan, niin voitto jakautuu todella moneen osaan. Toisaalta tämän rivin todennäköisyys on aivan yhtä suuri kuin minkä tahansa muun rivin.

Lottonumeroiden tarkistaminen netissä

Netissä pelaaja voi myös tarkistaa lottonumerot milloin vain. Netissä myös pelaaminen onnistuu milloin vain, mikäli vain kyseistä peliä saa sillä hetkellä pelata. Seuraavan viikon lottoaminenhan on hetken aikaa mahdotonta heti arvonnan jälkeen.

Vaikka päävoiton voittaminen on hyvin epätodennäköistä, silti lukemattomissa suomalaistalouksissa unelmoidaan viikosta toiseen mitä mahdollisella voitolla tehtäisiin ja mihin rahaa jaettaisiin. Lottoaminen tuokin paljon jännitystä myös suomalaisille, mikä selittänee miksi peli on viikosta toiseen niin suosittu ja on säilyttänyt paikkansa suomalaisten sydämissä jo 50 vuoden ajan.

spot_img

Aiheeseen liittyvät artikkelit