Stellar Lumens

Kryptovaluutta on jotain sellaista, joka on kiehtonut jännitystä etsiviä sijoittajia jo pidemmän aikaa. Kryptot ovat siis digitaalisia valuuttoja, jotka käyttävät salattua lohkoketjuteknologiaa turvallisten ja hajautettujen transaktioiden tekemiseen. Lohkoketju on järjestelmä, joka tallentaa kaikki tapahtumat useisiin tietokoneisiin ympäri maailmaa, mikä tekee tietojen manipuloinnista vaikeaa. Kryptovaluuttoja on erilaisia, ja tähän kiinnostavaan joukkoon kuuluu myös Stellar Lumens (XLM).

Stellar-projekti lanseerattiin vuonna 2014. Se on älysopimusalusta, ja sen toimintaperiaate perustuu niin sanottuun konsensushallintaan. Se käyttää omaa konsensusprotokollaansa, jonka nimi on Stellar Consensus Protocol (SCP). SCP mahdollistaa verkoston toiminnan ilman keskitettyä hallintaa ja se vaatii vain pienen määrän luotettavia solmuja siirtojen varmistamiseen.

Stellar Lumensin toimintaan kuuluvat rajat ylittävät rahansiirrot, mikromaksut ja kansainväliset maksupalvelut. Stellarin avoimen lähdekoodin luonne ja tavoite pyrkiä tarjoamaan rahoituspalveluita kaikille, tekee siitä mielenkiintoisen hankkeen. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että myös Stella Lumensiin sijoittamiseen voi liittyä isojakin riskejä. Ennen kuin päätät sijoittaa siihen tai mihinkään kryptovaluuttaan, on tärkeää tehdä perusteellisesta tutkimusta ja pohtia huolellisesti omia sijoitustavoitteita ja riskinsietokykyä.

Stellar Lumensin (XLM) historia

Stellar Lumensin historia on mielenkiintoinen. Juuri mielenkiintoisuus onkin se juttu, joka saa ihmiset syttymään. Olipa kyseessä sitten uusi kryptovaluutta tai vaikka videopelaamisen uusimmat tuulet, joihin voit muuten tutustua esimerkiksi aaltomediafactory.fi-sivustolla, on kaikki uusi aina kiinnostavaa ja uuden oppiminen voi tehdä elämästä hieman hauskempaa.

Stellar Lumensin kiinnostava historia juontaa juurensa vuoteen 2014, jolloin yhdysvaltalainen Jed McCaleb, joka tunnetaan myös Ripple-projektin perustajana, pisti pystyyn Stellar Development Foundationin. McCalebin kunnianhimoisena tavoitteena oli luoda sellainen hajautettu maksujärjestelmä, joka olisi avoin, kaikkien käytettävissä ja kykenisi helpottamaan kansainvälisiä rahasiirtoja.

Alun perin Stellar perustui samankaltaiseen konsensusprotokollaan kuin suosittu Ripple, mutta pian siitä tuli Stellar Consensus Protocol, joka on luonteeltaan osallistavampi. Stellar Lumensin varsinainen lanseeraus tapahtui vuonna 2015, ja sen tarkoituksena oli toimia siltavaluuttana eri fiat-valuuttojen välillä. Stellarilla oli myös kunnianhimoisena tavoitteena helpottaa mikromaksuja ja tarjota edullinen vaihtoehto perinteisille pankkipalveluille, erityisesti kehitysmaissa ja alueilla, joilla pankkipalvelut eivät ole hyvin saatavilla.

Mikä tekee Stellar Lumensista uniikin?

Moniin muihin kryptovaluuttoihin verrattuna Stellar Lumensilla on se vahvuus, että se mahdollistaa myös perinteisten fiat-valuuttojen, kuten eurojen ja dollareiden siirtämisen sen verkossa. Tämä uniikki piirre erottaa sen monista muista lohkoketjuprojekteista.

Myös nopeus on Stellar Lumensin valttikortti. Stellarin ydin perustuu nopeaan ja tehokkaaseen teknologiaan, mikä tekee siitä vakuuttavan ja kustannustehokkaan vaihtoehdon rahansiirtojen hoitamisessa. Niinpä se on monen mielestä erityisen houkutteleva ratkaisu kansainvälisiin rahansiirtoihin, missä nopeus ja alhaiset kustannukset ovat plussaa. Avoimen lähdekoodin ekosysteemi ja sen pyrkimys yhteistyökumppanuuksiin eri toimijoiden kanssa voidaan myös nähdä positiivisena asiana.

Vuodesta 2020 alkaen joillekin sijoittajille, lähinnä päivätreidaajille, Stellar Lumensin kurssivaihtelut ovat tarjonneet erityisen suotuisan ympäristön nopeiden voittojen tavoitteluun. Tämä ajanjakso on ollut otollinen niille, jotka ovat onnistuneet hyödyntämään Stellarin hintavaihteluja juuri oikealla hetkellä. Toisaalta myös suuria tappioita on voinut osua monen kohdalle. Jos kuitenkin on sattunut ostamaan Stellaria juuri oikeana hetkenä, on ollut mahdollista todistaa sen arvon nousua jopa 50% yhden päivän aikana.

Stellar Lumens on ollut listattuna kryptovaluuttapörssiin jo poikkeuksellisen pitkään, kun sitä vertaa moniin muihin kryptovaluuttoihin. Tätä voi pitää merkkinä siitä, että Stellar on ainakin onnistunut säilyttämään kiinnostavan kryptovaluutan maineen markkinoilla.

Miten käy Stellar Lumensin tulevaisuuden?

Kryptovaluuttojen historia ja tulevaisuus liittyvät tiiviisti laajempiin lohkoketjuteknologian muutoksiin ja kehitykseen. Stellar Lumensin kehitys ja tulevaisuus ovatkin osaltaan riippuvaisia sekä teknologian edistymisestä että kryptovaluuttojen yleisestä hyväksynnästä ja siitä, yleistyykö niiden käyttäminen maailmanlaajuisesti.

Stellar Lumensin hyväksyntään voivat vaikuttaa myös Rippleen liittyneet epäselvyydet. Vaikka Ripple ja Stellar ovat kaksi erillistä lohkoketjuprojektia, niillä on kuitenkin perustajansa myötä yhteiset juuret. Rippleä on syytetty Yhdysvaltojen arvopaperilakien rikkomisesta, ja tämän kaltaiset seikat voivat heijastua sijoittajien käyttäytymiseen.

Stellar Lumensin tulevaisuus riippuu paljon myös siitä, miten se onnistuu säilyttämään ja kehittämään osaamistaan. Mahdolliset päivitykset ja parannukset todennäköisesti vaikuttavat sen suorituskykyyn, ja siten myös houkuttelevuuteen käyttäjien ja sijoittajien silmissä. Koska tulevaisuutta ei koskaan voi ennustaa varmuudella, sijoittajien ja käyttäjien kannattaa aktiivisesti seurata kryptovaluuttamarkkinoita ja uutisvirtaa, ja pysyä koko ajan kartalla kaikista Stellar Lumensiin liittyvistä seikoista.

Miten Stellar Lumens toimii?

Kun olet tutustunut riittävästi siihen, mitä Stellar Lumensin hankkiminen tarkoittaa, on aika ottaa askel eteenpäin. Aluksi sinun täytyy luoda turvallinen lompakko Stellar Lumens -varoillesi. Sen jälkeen voit rekisteröityä luotettavaan kryptovaluuttapörssiin, joka tukee Stellar Lumensia. Etsi tietoa verkosta ja lue käyttäjäkokemuksia, jotta voit varmistua siitä, että valitsemasi pörssi on turvallinen ja luotettava.

Useimmat kryptovaluuttapörssit edellyttävät henkilöllisyyden varmentamista ennen kaupankäynnin aloittamista. Noudata siis valitsemasi pörssin antamia ohjeita tässä prosessissa. Kun rekisteröityminen on hyväksytty, siirrä pörssitilille haluamasi summa ja olet valmis aloittamaan kaupankäynnin Stellar Lumensilla.

Muista pitää huolta lompakon ja pörssitilisi turvallisuudesta käyttämällä vahvoja salasanoja, kaksivaiheista todennusta ja muita turvatoimia. Seuraa tarkkaan Stellar Lumensin hintakehitystä ja markkinauutisia. Päivitä tarvittaessa sijoitusstrategiaasi, mutta vältä impulsiivisia päätöksiä.

Stellar Lumensin verotus

Verotukseen liittyy erilaisia uskomuksia, kun puhutaan kryptovaluutasta. Tosiasia on kuitenkin se, että kryptovaluutasta muodostuva tulo rinnastetaan verotuksessa pääomatuloksi ja siten siitä maksetaan pääomatulolle määriteltyä veroa. Verohallinto verottaa virtuaalivaluutoista myös silloin, kun se vaihdetaan takaisin perinteiseen valuuttaan, esimerkiksi dollariin tai euroon.

Kryptovaluutan arvonnousu muuttuu tuloksi myös silloin, kun sillä tehdään hankintoja verkossa. Kannattaakin siis muistaa säilyttää kaikki mahdolliset osto- ja myyntitositteet varmuuden vuoksi. Omavero.fi-sivulta löytyy kattava ohjepaketti, jossa kerrotaan verotuksesta Suomessa.

Stellar Lumens vs Ripple

Stellar Lumens (XLM) ja Ripple (XRP) ovat kaksi erilaista kryptovaluuttaa. Ne molemmat on suunniteltu helpottamaan rajat ylittäviä maksuja ja rahansiirtoja. Vaikka molemmat pyrkivät ratkaisemaan samanlaisia asioita, niillä on kuitenkin erilaiset lähestymistavat ja tavoitteet.

Stellar Lumens on avoimen lähdekoodin lohkoketjuteknologiaan perustuva alusta, ja sen tarkoituksena on helpottaa nopeita, edullisia ja rajat ylittäviä rahansiirtoja. Stellarin taustalla on voittoa tavoittelematon organisaatio Stellar Development Foundation, minkä avulla pyritään tarjoamaan palveluita erityisesti kehittyville maille ja alueille.

Ripple puolestaan on yrityslähtöinen lohkoketjuprojekti, joka keskittyy ennen kaikkea rahoituslaitosten ja pankkien välisiin maksuliikennejärjestelmiin. Ripplen takana olevan yrityksen tavoitteena on mahdollistaa pankkien väliset siirrot nopeammin ja tehokkaammin käyttämällä omaa XRP-kryptovaluuttaansa ja sen taustalla olevaa lohkoketjuteknologiaa.

Molemmat projektit pyrkivät parantamaan perinteisten rahoitusjärjestelmien toimintaa vähentämällä siirtokustannuksia ja siirtoon kuluvia aikoja. Stellar on avoimempi ja keskittyy myös yksilöiden ja pienyritysten palvelemiseen, kun taas Ripple on suunniteltu enemmän isompien institutionaalisten toimijoiden tarpeisiin.

Kuinka kryptolompakko toimii

Kryptovaluuttalompakko on digitaalinen väline, joka mahdollistaa kryptovaluutan hallinnan, säilyttämisen ja siirrot. Jokaisessa kryptolompakossa on kaksi keskeistä elementtiä: julkinen avain ja yksityinen avain. Julkinen avain on se osoite, johon muut voivat lähettää sinulle kryptovaluuttaa. Yksityinen avain taas on salainen tunniste, joka antaa sinulle pääsyn omaan lompakkoosi ja varoihisi.

Kun siis haluat vastaanottaa kryptovaluuttaa, annat lähettäjälle julkisen avaimen. Tämä avain toimii osoitteena sille, mihin varat siirretään. Kun haluat lähettää kryptovaluuttaa, käytät lompakkosi käyttöliittymää syöttääksesi vastaanottajan julkisen avaimen ja määrän, jonka haluat lähettää. Lähetys vaatii myös yksityisen avaimen vahvistusta turvallisuussyistä.

Kryptolompakot käyttävät erilaisia turvatoimia, kuten kaksivaiheista todennusta ja salaustekniikoita, varmistaakseen varojen turvallisuuden. Useimmat kryptolompakot vaativat vahvan salasanan ja/tai palautusfraasin, joka on joukko sanoja, joita käytetään lompakon palauttamiseksi, jos menetät pääsyn siihen. On myös tärkeää pitää kryptolompakon ohjelmisto ajan tasalla ja noudattaa tietoturvakäytäntöjä.

Kryptolompakkotyyppejä on olemassa erilaisia, ja jokaisella tyypillä on omat etunsa ja haittansa. Valinta riippuu käyttäjän tarpeista ja halutuista turvallisuusvaatimuksista.

Lompakkotyyppi 1: Säilytyslompakot

Säilytyslompakot on tarkoitettu erityisesti pitkäaikaissäilytykseen ja turvalliseen säilyttämiseen. Ne tunnetaankin korkeasta turvallisuudestaan. Monet niistä käyttävät kylmävarastointia, mikä tarkoittaa, että ne eivät ole jatkuvasti yhteydessä nettiin. Tämä pienentää merkittävästi altistumista verkkouhkille, kuten hakkeroinnille.

Jotkut säilytyslompakot voivat olla fyysisiä laitteita, joita kutsutaan laitteistolompakoiksi. Näissä lompakoissa yksityiset avaimet eivät ole koskaan alttiina verkolle, mikä tekee niistä erityisen turvallisia.

Lompakkotyyppi 2: Lompakot, joihin ei kuulu vankeutta

Näillä lompakoilla tarkoitetaan kryptolompakoita, jotka on suunniteltu tarjoamaan nopea ja vaivaton pääsy varoihin. Näitä lompakoita käytetään yleensä aktiiviseen päivittäiseen kaupankäyntiin ja helppoon kryptovaluuttojen siirtoon.

Tällaisia ovat esimerkiksi online-lompakot, jotka ovat helposti saatavilla missä tahansa, missä on nettiyhteys. Ne mahdollistavat nopean pääsyn varoihin verkkoselaimen kautta. Mobiililompakot taas ovat sovelluksia älypuhelimille; ne mahdollistavat kryptovaluuttojen hallinnan näppärästi myös liikkeellä ollessa. Koska tällaisiin lompakoihin liittyy vähemmän turvatoimia, ne saattavat samalla lisätä alttiutta verkkouhkille.

Usein kysytyt kysymykset

Seuraavassa vielä tavallisimmat käyttäjiä askarruttavat kysymykset sekä lyhyet vastaukset niihin.

Mikä on Stellar Lumens?

Stellar Lumens (XLM) on lohkoketjuteknologiaan perustuva kryptovaluutta, jonka tarkoituksena on mahdollistaa nopeat ja edulliset rajat ylittävät rahansiirrot.

Mistä Stellar Lumensia voi ostaa?

Stellar Lumensia (XLM) voi ostaa useista eri kryptovaluuttapörsseistä. Ostaminen edellyttää yleensä käyttäjätunnuksen rekisteröintiä valitussa pörssissä.

Miksi Stellar Lumens kurssi heittelee niin paljon?

Kryptomarkkinoille on tyypillistä voimakas hintavaihtelu. Se voi johtua sekä lyhyen aikavälin spekulaatioista että laajemmista taloudellisista tekijöistä.