spot_img

Suoratoista omaan televisioosi näillä laitteilla

Nykyaikaisissa televisioissa ovat usein omat sovellukset suoratoistopalveluille, mutta niiden ongelma voi olla se, että riippuen television mallista niiden versiot saattavat vanhentua äkkiä. Silloin ne voivat hidastua oleellisesti eivätkä tue välttämättä kaikkia ominaisuuksia, mitä suoratoistopalveluilla on tarjota.

Moni on siirtänyt kuvan aiemmin esimerkiksi tietokoneeltaan televisioon HDMI-kaapelin avulla, joka ei ole useinkaan kovin miellyttävä tapa. HDMI-kaapelin asettaminen televisioon ja läppärin vieminen tarpeeksi lähelle voi tuottaa omia ongelmia. Fyysisiä ongelmia voi tulla esimerkiksi pelkästään siitä, jos TV on nostettu seinätelineeseen korkealle ja HDMI-kaapeli on verrattain lyhyt.

Langattomien laitteiden esiinmarssi

Onneksi markkinoilla on langattomia laitteita, joiden avulla suoratoistaminen televisioon onnistuu niin tietokoneelta, tabletilta kuin älypuhelimeltakin.

Kuuluisin näistä on ehdottomasti Googlen oma Chromecast. Chromecast on televisioon yhdistettävä pienikokoinen laite, joka sisältää oman pienen HDMI-kaapelin. Tämä pää yhdistetään televisioon kiinni normaalisti. Lisäksi Chromecast tarvitsee virran, jonka se saa USB-kaapelista. Virran voi ottaa joko television mahdollisesta USB-portista tai sitten adapterista, joka on samanlainen kuin älypuhelimien USB-adapterit, jotka kytketään seinän pistorasiaan.

Sama verkkoyhteys suoratoistolaitteessa ja lähettävässä laitteessa

Chromecast vaatii toimiakseen langattoman verkkoyhteyden, joka tulee olla sama kuin laitteessa, josta suoratoistetaan elokuvaa. Jos suoratoistettavana elokuvana on vaikkapa Leijonakuningas, tämä käynnistetään langattomalla verkkoyhteydellä varustetusta älypuhelimesta ja painetaan niin kutsuttua Cast-painiketta Chromecastia tukevasta sovelluksesta, jolloin elokuva siirtyy langattomasti Chromecast-laitteen kautta television näyttöön.

Chromecastin äänenvoimakkuutta voidaan säätää suoraan laitteesta, josta suoratoistetaan. Jos äänenvoimakkuus ei riitä, on tällöin turvauduttava television kaukosäätimen ja äänenvoimakkuuden säätöön lisäksi. Chromecast on hyvin tuettu laite, mutta valitettavasti sitä ei ole saatavilla iOS-käyttöjärjestelmällä varustetuille laitteille. Googlen selain Google Chrome kuitenkin tukee Chromecastia suoraan, joten tällä voi usein välttää Applen laitteisiin kohdistuneet rajoitukset.

Chromecast ei ole ainoa vastaava laite, vaan markkinoilla on useampia, vaikkakaan ne eivät ole aivan niin hyvin tuettuja. Roku Streaming Stick on melko suosittu ja yleinen, ja tämän laitteen halpaversioita voi löytää pilkkahintaan kiinalaisista verkkokaupoista. Applella on oma Apple TV -järjestelmä, Amazonilla taas puolestaan on Amazon Fire TV Stick ja niin edelleen.

Pääasia kuitenkin on, ettei kaapeleita enää tarvitse viedäkseen elokuvan muulta laitteelta telkkariin.

spot_img

Aiheeseen liittyvät artikkelit