spot_img

Näin suojaat uuden iPhone 12 -puhelimesi

Varsinkin uudemmat iPhone-laitteet ovat herkkiä rikkoutumaan, sillä niiden näyttö on iso ja tehty lasista. Muutenkin laitteeseen tulee herkästi kolhuja, mikäli sen tiputtaa. Tästä syystä on tärkeää, että puhelimen suojaa kunnolla, jotta se säilyy laadukkaana ja ehjänä mahdollisimman pitkään. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se, kun uuden puhelimen näyttö hajoaa nopeasti puhelimen saamisen jälkeen. Tässä on muutama neuvo iPhone 12 puhelimen suojaamiseen.

Mieti, millaisen suojauksen juuri sinun laitteesi tarvitsee?

Sopivan suojauksen valitseminen riippuu siitä, millainen elämäntyyli sinulla on ja miten aiot käyttää puhelinta. Jos esimerkiksi harrastat aktiivisesti vaellusta tai veneilyä, voi olla parempi, jos laitteellasi on jykevä ja vedenkestävä suojakotelo. Toki laitteen voi aina laittaa erikseen pussukkaan, mutta sen joutuu kuitenkin ottamaan vähän väliä esille, joten on hyvä, jos se on suojattu mahdollisimman hyvin.

Mikäli taas elät melko rauhallista elämää maalla tai kaupungissa, et todennäköisesti tule tarvitsemaan mitään sen erikoisempia suojavarusteita. Tärkeintä on, että laitteella on sekä suojakuori että panssarilasi, jolloin onnettomuuden sattuessa laite pysyy ehjänä joka kantilta. Toisaalta, jos olet usein vahingossa rikkonut huolimattomuuttasi puhelimiasi, on ehkä parempi, jos panostat uuden iPhone 12 –puhelimesi suojaamiseen enemmän kuin aikaisemmin.

Suojaa näyttö panssarilasilla

Koska iPhone 12 –laitteen näyttö on kaikkein herkin kohta laitteesta, on sen suojaaminen joko panssarilasilla tai –kotelolla ensisijaisen tärkeää. Rikkinäinen näyttö heikentää merkittävästi laitteen käyttökokemusta, sillä näytöltä on vaikeampi lukea tai katsoa kuvia ja videoita, jos se on hajonnut.

Panssarilaseja on monen hintaisia, joten jokainen voi valita itselleen sopivan tarpeidensa mukaan. Halvimmat panssarilasit suojaavat pienemmiltä kolhuilta ja putoamisilta ja hajoavat yleensä nopeasti, kun taas kalliimmat lasit kestävät pidempään ja suojaavat laitteesi näyttöäkin paremmin. Tavallisena käyttäjänä paras valinta on yleensä keskihintainen panssarilasi, joka antaa laitteellesi tarpeeksi suojausta, mutta joka ei hajoa liian nopeasti. Halvemman panssarinäytön joutuu nimittäin vaihtamaan melko usein.

Valitse mieleisesi puhelimen suojakuori

iphone 12 kuoret ovat myös tärkeä osa laitteesi suojausta ja nykyään markkinoilla on vaikka minkälaisia suojakuoria. Tärkeintä on tietenkin se, että suojakuori on suunniteltu juuri iPhone 12 –laitetta varten, jolloin se sopii sinun laitteesi mallille.

Eri suojakuorilla on erilaisia ominaisuuksia ja niiden suojausteho on erilainen. On vahvempia suojakuoria, jotka suojaavat puhelintasi korkeiltakin pudotuksilta. Toisaalta löytyy myös huonolaatuisia muovikuoria, jotka eivät suojaa puhelintasi juuri yhtään, mikäli se tippuu asfalttia vasten. On siis hyvä kiinnittää huomiota iPhone 12 kuorien materiaaliin ja laatuun, eikä kannata heti ostaa niitä kaikkein halvimpia suojakuoria. Toisaalta ei kannata osta kovin kalliitakaan, sillä yleensä peruskuoret ovat riittävän hyvät.

Mikäli suojakuorien ulkonäöllä on sinulle merkitystä, voit myös etsiä suojakuoret lempivärissäsi tai hauskoilla kuvioilla varustettuna. Hauskanväriset suojakuoret voivat piristää päivää.

Suojaa puhelin sään ääri-ilmiöiltä

Viimeisenä muttei vähäisimpänä on tärkeää suojata puhelimesi sään ääri-ilmiöiltä, kuten hyvin korkeilta tai matalilta lämpötiloilta tai rankkasateelta. IPhone-laitteet sammuvat herkästi korkeissa ja matalissa lämpötiloissa, joten puhelimen ottaminen mukaan ei edes ole hyödyllistä, jos se sammuu kuitenkin ulkona ollessa. Akun jatkuva sammuminen saa puhelimen myös vanhenemaan nopeammin kuin normaalioloissa.

Puhelimesi suojauksella on merkitystä

Mikäli olet vasta äskettäin saanut iPhone 12 –puhelimesi, et varmastikaan halua, että laite hajoaa nopeasti. Vaikka puhelimen suojaamiseen pitääkin käyttää rahaa, on se tärkeä investointi puhelimen kestävyyttä ajatellen. Sinun ei tarvitse käyttää turhaan aikaa ja rahaa puhelimesi korjauttamiseen.

 

 

 

spot_img

Aiheeseen liittyvät artikkelit