Browsing Category

Uncategorized

fredrikantupa.fi-www.talouteni.fi-05-06-2020_15912239645083

Mistä saada lisätuloja?

Epävarmoina aikoina lisätulojen hankkiminen on monella mielessä. Jos muut työt vähenevät, on järkevää ruveta ennakoimaan tulojen tippumista ja miettimään, mitä muuta voisi tehdä että saisi pidettyä tulotason kohtuullisena. Aina eivät nimittäin valtion tuet ole vaihtoehto.

Missä olet hyvä?

“Hyvyyttä” ei tarvitse olla hankittuna esimerkiksi opiskelun tai työn kautta, vaan kannattaa miettiä oikeasti onko harrastanut vaikkapa jotain tiettyä lajia, jota voisi esimerkiksi opettaa muille. Jos harrastuksiin kuulunut vaikkapa jooga tai kuntosalilla käynti, voisi nyt olla mahdollista myydä omaa osaamistaan vaikkapa verkon kautta.

Joogaharjoitteiden tai kuntosalitekniikoiden videoiminen on helppoa vaikka kotona, jos saa aseteltua kotiin tarpeeksi rauhallisen taustanäkymän. Jo älypuhelimella saa hyvän näköistä videota aikaan, sillä jopa uutisten tuottajat käyttävät iPhonea uutisraporttien teossa. Monesti pullonkaulana on kuitenkin videossa kuuluva ääni, joten siihen kannattaa kiinnittää huomiota.

Tämä edellä mainittu esimerkki on vain yksi mahdollinen ratkaisu lisätulojen hankkimiseen ja sisältöhän voi olla aivan kaikkea muuta kuin joogaa tai kuntosaliharjoitteita. Mitä videolla sitten tehdään? Sille voi myydä pääsyn esimerkiksi verkkokaupassa, jonka voi perustaa itse, jos on osaamista sellaisen tekemiseen. Myös valmiita ratkaisuja on olemassa, jotka ovat myös kohtuuhintaisia.

Myy opetusvideoita netissä

Ulkomailla on myös palveluita, jossa voi asettaa omat opetusvideot myyntiin helposti. Yksi tällaisista palveluista on nimeltään Udemy, jossa myydään esimerkiksi luentoja eri aiheista. Toki monet palvelut saattavat ottaa pelkästään englanninkielistä materiaalia jakoon, mutta miksipä ei kasvattaisi potentiaalista asiakaskuntaa ympäri maailmaa.

Joka tapauksessa omista harrastuksista voi löytyä se uusi ura. Omaa erityisosaamistaan voi opettaa muille maksusta tai sitä voi myydä suoraan. Jos osaat esimerkiksi huoltaa polkupyörän, miksi et tarjoaisi toiminimellä tai muulla yritysmuodolla palvelua sopivaan hintaan?

Jos tällaisen yritystoiminnan tekeminen ei jostain syystä sovellu tilanteeseen, voi aina miettiä vaikkapa pikalainaa. Jos tarpeena on joustoluotto heti, kannattaa niistä valita vaihtoehdot joissa on vähiten todellista korkoa. Todellinen vuosikorko lasketaan sekä nimelliskorosta että lainan mukana tulevista kuluista. Se ilmoittaa paremmin, paljonko laina tulee maksamaan ottajalleen.

Vanha tavara myyntiin

Nyt on myös hyvä aika katsoa kodistaan kaikki turha mutta hyväkuntoinen tavara kirpputorille myyntiin. Nyt voi samalla päästä eroon liiasta tavaramäärästä ja vähän tienatakin. Monilla ensimmäinen virhe on laittaa liian korkeat hinnat kirpputoritavaraan. Harva ostaa kalliilla kirpputorilta mitään, sillä ostaja haluaa mieluusti neuvotella myyjän kanssa jos hinta kipuaa kovin suureksi.

Kirpputoreille kannattaakin miettiä sellaiset hinnat, joilla ihmiset varmasti ostaisivat tavaroita. Älä mieti myöskään yksittäisten tavaroiden hintoja liikaa, vaan pohdi minkä verran voisit saada kirpputoripöydällä olevista kaikista tavaroistasi. Tämä on järkevää myös miettiessä sitä, minkä verran kirpputori ottaa provikkaa myynneistä, tai paljonko joudut maksamaan pöydän vuokrasta.

Mahdollisuuksia on siis lisätulojen tienaamiseen, kun käyttää mielikuvitusta.

fredrikantupa.fi-www.netpris.net-30-03-2020_15855168913903

Alkoholijuomia netistä

Alkoholin ostaminen on netistä nykyään Suomen lainsäädännönkin mukaan laillista. Se on lisäksi myös kohtuullisen helppoa, kunhan muistaa muutamat yksityiskohdat.

Alkoholin tilaamisesta pitää tehdä aina tulliselvitys, jos sitä tilataan Euroopan Unionin ulkopuolelta. Samalla pitää maksaa siitä koituvat maahantuontiverot. Tullilta säästytään, jos alkoholitilaus lähtee EU-maassa sijaitsevaan verkkokauppaan. Veroja saattaa joutua siltikin maksamaan.

Verot alkoholista

Kuten aiemmin jo mainittiin, ei alkoholia tarvitse selvittää tullissa, jos ne on tilattu Euroopan Unionin tulli- ja veroalueelta. Etämyynniksi lasketaan käytäntö, jossa alkoholijuomat tilataan EU-maasta ja tuotteiden kuljetuksen hoitaa verkkokauppa tai myyjä. Etämyynnillä tilatuista juomista ei tarvitse maksaa veroja.

Jos taas ostaja järjestää kuljetuksen alkolijuomille itse, tämä lasketaan etäostoksi. Tällöin juomista täytyy maksaa niin sanotut valmisteverot, joka tarkoittaa veroa alkoholista ja juoman pakkauksesta.

Kun juomia tilataan muualta kuin EU:n tulli- ja veroalueelta, ne pitää selvittää tullissa. Tiesitkö, että Ahvenanmaa ei kuulu EU:n veroalueeseen? Samalla juomista pitää myös maksaa tullimaksu, valmistevero ja arvonlisävero. Yhdessä näitä veroja kutsutaan maahantuontiveroksi. Arvonlisä on maahantuonnista 24 prosenttia. Juomapakkausvero ei ole pienissä määrissä kovinkaan suuri summa – se on vain 51 senttiä per litra.

Tullaaminen ja ikärajat netissä

Alkoholijuomatilauksen voi selvittää itse verkossa Tullin verkkopalvelussa. On myös mahdollista antaa jollekin toiselle henkilölle valtuutus, jotta tämä voi tehdä selvityksen tullista toisen puolesta.

Alkoholijuomien tilaamisessa netistä pätevät muuten Suomen ikärajat. Alaikäiset eli alle 18-vuotiaat eivät saa tilata netistä alkoholia. Vain 20-vuotiaat ja yli voivat tilata väkeviä alkolijuomia. Alle 20-vuotiaiden ja 18 vuotta täyttäneiden suosikkeja nettitilauksissa ovat oluet & siiderit.

Monia kiinnostaa myös pirtun ja väkiviinan tilaaminen. Suomessahan tällaisia, tilavuusprosentiltaan yli 80 % sisältäviä alkoholivalmisteita ei saa myydä edes Alkossa. Pirtussa ihannepitoisuus alkoholin suhteen on 96,2 %, joten on selvää että varsinkaan sitä ei saa myydä Alkossa, tai missään muuallakaan. Tämä pätee myös netistä tilaamiseen. Väkiviinaa ei saa siis maahantuoda Suomeen, vaikka näitä tuotteita verkkokaupoissa näkisikin. Jossain Euroopan maissa väkiviina voi olla ihan hyllytavaraa ruokakaupoissa.

Netistä alkoholijuomien tilaaminen on siis helppoa, kunhan muistaa Suomen lainsäädännön.