spot_img

Lotto ja Keno numerot, uusimmat uutiset, ja historia

Lottoarvonnan tuloksien seuraaminen televisiosta on meille monille tuttua lauantai-illan viihdykettä jo lapsesta lähtien. Lotolla ja muilla onnenpeleillä onkin jo vuosikymmenien historia Suomessa, ja ensimmäiset merkit peleistä on jo nähty muinaisessa historiassa. Mikä tekee onnenpeleistä niin suositut vuosikymmen toisensa jälkeen, ja miksi me vieläkin palaamme pelaamaan, vaikka olemme tietoisia voittomahdollisuuden pienuudesta?

Tuloksien odottaminen ja seuraaminen televisiosta kantaa tiettyä nostalgista tunnelmaa, mutta kaikilla meistä ei siihen ole kärsivällisyyttä. Nykyään lotto- ja kenotuloksien seuranta on helpompaa, kiitos internetin. Pelaaja voi siirtyä sivustolle kuten kenonumerot.fi, ja löytää helposti niin tulokset, kuin muuta tietoa sekä ohjeita pelaamiseen.

Onnenpelien historia ja suosion syitä

Keno on toiseksi suosituin onnenpeli Suomessa. Sitä on itseasiassa pelattu jo muinaisessa Kiinassa, ja sen suosio jatkaa kasvavana vieläkin nykypäivänä. Tämä johtuu siitä, että vaikka peli pohjautuu aina samankaltaisiin sääntöihin, siitä on hyvin monia erilaisia versioita. Näin monenlaiset pelaajat voivat nauttia pelistä.

Suomessa Veikkauksen Kenoa arvotaan päivittäin. Toisin kuin monia muita onnenpelejä, tätä vaihtoehtoa pelaajat pääsevät siis jännittämään jokaisena viikonpäivänä. Sitä onkin pelattu Suomessa jo 80-luvusta lähtien, mutta se nousi suureen suosioon 2000-luvun alussa, kun Veikkaus otti sen riveihinsä.

Kaikista suosituin onnenpeli Suomessa on Lotto. Sillä onkin pitkät perinteet ja historia kotimaassamme, ja tämä vaikuttaa sen yleiseen pelattavuuteen. Monien meidän vanhempamme ja jopa isovanhemmat ovat pelanneet sitä viikoittain, ja me olemme tottuneet seuraamaan vierestä, kun he jännittävät tuloksia joka lauantai.

Tämä on siirtynyt sukupolvissa myös nuoremmille. Vaikka perinteinen kioskilta lotto lipukkeen ostaminen ei ehkä ole niin yleistä nuorempien sukupolvien keskuudessa, se silti kantaa tiettyä nostalgiaa. Lisäksi monet pelaajat ovat siirtyneet pelaamaan sitä internetin ei vaihtoehtoihin.

Bingo on seurallinen onnenpeli, jota kaikki eivät välttämättä heti ajattele onnenpelinä. Tämä johtuu siitä, että yleisesti onnenpelejä jännitetään itsekseen. Bingo taas tapahtuu seurassa, ja voittajan tulee jopa huutaa iloisesti Bingo. Bingo eroaa muista onnenpeleistä siinä mielessä, että siinä pelaajat kisaavat toistensa kanssa. Sinun tulee olla nopea onnekkaan lisäksi, ettei toinen onnekas pelaaja kerkeä huutamaan Bingoa ennen sinua. Tämän pelin jännitys tulee yleensä tästä kisasta, sillä palkinnot ovat yleensä hyvin pieniä, ilman rahallista arvoa tai palkintoa ei ole ollenkaan.

Yleisesti onnenpelejä ja muita uhkapelejä on pelattu oikeastaan aina. Vaikka pelaajat ovat täysin tietoisia, että voittaminen ei ole kovin todennäköistä, he silti palaavat aina mielellään pelaamisen ääreen yhä uudestaan ja uudestaan. Yksi syy tämänkaltaisten pelien suosioon on ehdottomasti toivo. Kun pelaajat näkevät ja kuulevat muiden pelaajien voittaneen suuria, jopa jättimäisiä summia, se herättää toivon siitä, että he ehkä olisivat sittenkin seuraava voittaja.

Onnenpelit nimensä mukaisesti pohjautuvat onneen, jota tunnetusti pelaaja ei voi kontrolloida. Sen takia tämän kaltaiset pelit voivat itseasiassa olla myös varsin rentouttavia. Pelaaja ei voi syyttää lopputuloksesta itseään, ja voi vain kirota huonoa onneaan. Tämän kaltainen syyntakeettomuus on hyvin harvinaista, ja tämä onkin hyvin puoleensa vetävä ominaisuus onnenpeleissä.

Pelien tulosten jännittäminen tuo myös adrenaliinia kehoomme. Adrenaliini sinänsä ei välttämättä ole se, mikä houkuttelee pelaajia, vaan sitä seuraava endorfiinit, jotka tuovat hyvää, rentoa tunnetta vartaloon. Varsinkin tämä kehon niin sanottu hyppy stressi hormonista rentouttavaan hormoniin tuo yleisen mukavan kokemuksen. Se kuitenkin voi olla koukuttavaa, joten pelaajien tulee olla tästä tietoisia, ennen kuin he aloittavat pelaamaan.

spot_img

Aiheeseen liittyvät artikkelit