spot_img

Sänky, sohva vai sohvasänky

Asunnot ovat erilaisia ja erikokoisia. Siksi voi olla joskus vaikea päättää, ostaisiko makuuhuoneeseen sängyn vai sohvasängyn ja vastaavasti olohuoneeseen sohvan vai sohvasängyn.

Hyvä sänky on pitkäikäinen investointi

Jokaisessa vaihtoehdossa on omat hyvät puolensa. Makuuhuoneeseen on yleensä järkevämpää ostaa kunnollinen sänky, joka kestää isältä pojalle tarvittaessa. Vaikka sänky sitten vähän maksaisikin enemmän, se voi vuosien varrella haukkua kestävyydessä hintansa pois. Laadukkaita sänkyjä toimittaa Suomessa esimerkiksi Paremmat Unet.

Sohvasänky on toisaalta hyvä valinta silloin, jos makuuhuone on rakennettu alun perinkin melko pieneksi ja sen koon muuttaminen on mahdotonta. Silloin sohvasänky on omiaan säästämään tilaa. Kun sohvasänky on sohvana, se on yleensä kapeampi kuin tavallinen sänky, jolloin huoneessa jää tilaa liikkumiselle ja siivoamiselle. Sohvasänky on myös mukava, jos makuuhuoneeseen on asennettu viihde-elektroniikkaa vaikkapa videopeli-iltoja varten.

Sohvasänky on hyvin monipuolinen ratkaisu

Olohuoneessa asia voi kääntyä taas ensisijaisesti sohvasängyn puoleen jo kättelyssä. Sohvasänky on kätevä siinä mielessä, että vaikka yleensä sohva on perusasennossaan (eli sohvana), saattaa joskus tulla vieraita yökylään. Silloin sohvasänky on varsin mainio investointi, sillä se muuttuu käden käänteessä sängyksi. Sohvasängyn säilytystiloissa voi säilyttää myös tarvittavat lakanat, pussilakanat ja tyynyliinat, aina sen jälkeen kun ne on pesty. Lakanat voi olla järkevää säilyttää isossa muovipussissa.

Hyvälaatuinen sohva voi toki olla toimiva myös nukkumapaikkana, varsinkin jos sohvatyynyt eivät ole kiinteitä ja sohvan materiaali on soveltuvaa myös nukkumiseen. Nahkasohva ei ole miellyttävin mahdollinen varsinkaan kesäkuumalla, jolloin iho liimautuu kiinni sohvaa alta aikayksikön. Tosin railakkaiden kesäjuhlien jälkeen juhlijat eivät välitä mihin saavat ruhonsa asetettua yöksi.

Hyviä ja vähemmän hyviä puolia

Kaikilla näillä vaihtoehdoilla on siis omat puolensa, jotka saattavat olla juuri sopivia juuri sinun tarpeisiisi. Yleisesti ottaen kuitenkin aina kannattaa miettiä säilytystilaa. Sen vuoksi sohvasänky on monipuolisin vaihtoehto, sillä se toimii sekä sohvana, sänkynä että säilytystilana.

Markkinoilla on toisaalta sängynrunkoja, joiden alaosaan on upotettu laatikostoja juurikin tavaroiden ja vaikkapa petivaatteiden säilytystä varten. Tällaiset sängynrungot voivat olla tyyriitä, mutta ne saattavat olla pitkäikäisiä investointeja.

spot_img

Aiheeseen liittyvät artikkelit