Browsing Category

Miehet

Tekevätkö tietyt värit tai vaatteet meistä onnekkaampia?

Tekevätkö tietyt värit tai vaatteet meistä onnekkaampia?

Onko menestys pelkästään sattumanvarainen sekoitus tuuria ja taitoa, vai onko meillä sittenkin onnen ohjat omissa käsissämme? Onnen ongintaan liittyy kulttuurista riippuen paljon erilaisia taikauskoja jäniksenkäpälistä puupöydän koputteluun. Värien vaikutus menestykseen ei kuitenkaan nojaa pelkkien uskomusten varaan. Värien väkevyydestä on tehty paljon erilaisia tutkimuksia. Mikäli mielii onnettaren suosioon, on rahapelien ääreen suositeltavinta istahtaa johonkin seuraavista väreistä sonnustautuneena:

fredrikantupa.fi-www.paremmatunet.fi-22-05-2020_15899243372599

Sänky, sohva vai sohvasänky

Asunnot ovat erilaisia ja erikokoisia. Siksi voi olla joskus vaikea päättää, ostaisiko makuuhuoneeseen sängyn vai sohvasängyn ja vastaavasti olohuoneeseen sohvan vai sohvasängyn.

Hyvä sänky on pitkäikäinen investointi

Jokaisessa vaihtoehdossa on omat hyvät puolensa. Makuuhuoneeseen on yleensä järkevämpää ostaa kunnollinen sänky, joka kestää isältä pojalle tarvittaessa. Vaikka sänky sitten vähän maksaisikin enemmän, se voi vuosien varrella haukkua kestävyydessä hintansa pois. Laadukkaita sänkyjä toimittaa Suomessa esimerkiksi Paremmat Unet.

Sohvasänky on toisaalta hyvä valinta silloin, jos makuuhuone on rakennettu alun perinkin melko pieneksi ja sen koon muuttaminen on mahdotonta. Silloin sohvasänky on omiaan säästämään tilaa. Kun sohvasänky on sohvana, se on yleensä kapeampi kuin tavallinen sänky, jolloin huoneessa jää tilaa liikkumiselle ja siivoamiselle. Sohvasänky on myös mukava, jos makuuhuoneeseen on asennettu viihde-elektroniikkaa vaikkapa videopeli-iltoja varten.

Sohvasänky on hyvin monipuolinen ratkaisu

Olohuoneessa asia voi kääntyä taas ensisijaisesti sohvasängyn puoleen jo kättelyssä. Sohvasänky on kätevä siinä mielessä, että vaikka yleensä sohva on perusasennossaan (eli sohvana), saattaa joskus tulla vieraita yökylään. Silloin sohvasänky on varsin mainio investointi, sillä se muuttuu käden käänteessä sängyksi. Sohvasängyn säilytystiloissa voi säilyttää myös tarvittavat lakanat, pussilakanat ja tyynyliinat, aina sen jälkeen kun ne on pesty. Lakanat voi olla järkevää säilyttää isossa muovipussissa.

Hyvälaatuinen sohva voi toki olla toimiva myös nukkumapaikkana, varsinkin jos sohvatyynyt eivät ole kiinteitä ja sohvan materiaali on soveltuvaa myös nukkumiseen. Nahkasohva ei ole miellyttävin mahdollinen varsinkaan kesäkuumalla, jolloin iho liimautuu kiinni sohvaa alta aikayksikön. Tosin railakkaiden kesäjuhlien jälkeen juhlijat eivät välitä mihin saavat ruhonsa asetettua yöksi.

Hyviä ja vähemmän hyviä puolia

Kaikilla näillä vaihtoehdoilla on siis omat puolensa, jotka saattavat olla juuri sopivia juuri sinun tarpeisiisi. Yleisesti ottaen kuitenkin aina kannattaa miettiä säilytystilaa. Sen vuoksi sohvasänky on monipuolisin vaihtoehto, sillä se toimii sekä sohvana, sänkynä että säilytystilana.

Markkinoilla on toisaalta sängynrunkoja, joiden alaosaan on upotettu laatikostoja juurikin tavaroiden ja vaikkapa petivaatteiden säilytystä varten. Tällaiset sängynrungot voivat olla tyyriitä, mutta ne saattavat olla pitkäikäisiä investointeja.

fredrikantupa.fi-www.mediconline.fi-13-05-2020_15891504006206

Pidä huolta jaloistasi myös kotona

Moni ostaa hyvät kengät vain lenkkikäyttöön, joka ei missään nimessä ole väärin eikä huono tapa. On kuitenkin tärkeää pitää huolta jaloistaan ja jalkojen terveydestä myös kotioloissa, töissä ja kaikkialla muuallakin missä liikkuu. Toisilla jalat ovat hyvässä kunnossa pienenkin liikkumisen ansiosta, mutta toisilla voi olla yllättäviäkin vaivoja.

Töissä kipeytyvät jalat

Jos työskentelet sellaisessa ammatissa, jossa ollaan samassa asennossa pitkään, voivat jalat kipeytyä. Esimerkiksi toimistotyössä istutaan pitkään, kuten myös kaupan kassoilla. Kaupassa on kuitenkin mahdollisuus usein päästä välillä tauolle ja tekemään muita töitä. Viime aikoina seisomapöydät ovat yleistyneet. Ne tarkoittavat sitä, että toimistotyöntekijät voivat istumisen sijaan seisoa työpöydän äärellä.

Seisomapöydillä on hyvä tarkoitus, mutta siinä vaiheessa jos työntekijä on 8 tuntia päivässä ja 5 päivää viikossa seisomassa pöydän ääressä, on varmaa että jalat kipeytyvät jossain vaiheessa. Tällöin voi ratkaisuna olla hyvien kenkien sijaan tai ohella tukisukat. Tukisukat voivat auttaa, jos jalat tuntuvat kipeiltä tai väsyneiltä päivän päätteeksi. Eräs ammattiryhmä, jossa tukisukat ovat yleisiä, on sairaanhoitajat.

Jalat kipeytyvät muissakin elämäntilanteissa

Muita tilanteita, joissa jalat ovat kovalla koetuksella, on esimerkiksi lentomatkat ja / tai auto-matkat. Monissa ammateissa työelämään kuuluvat pitkät ja lukuisat reissaamiset, joiden tarve tullee tulevaisuudessa vähenemään koronaviruksen takia – tai ansiosta.

Myös jalkaleikkaukset voivat kipeyttää jalat pahasti jälkikäteen, puhumattakaan raskaudesta. Kun nainen on raskaana useita kuukausia, voivat jalat turvota myös todella paljon. Myös näissä tilanteissa tukisukkien käyttö on suositeltavaa, sillä ne voivat parantaa elämänlaatua ja esimerkiksi unen saantia ratkaisevasti.

Vanhemmilla ihmisillä jalkavaivat lisääntyvät ja joillakin voi esiintyä suonikohjuja. Tukisukat ovat kaikkeen tällaiseen mahdollisesti sopivia jalkojen terveyden parantajia. Alati kipeät jalat eivät ole mikään normaali tai terve tilanne, ja siihen kannattaa aina kiinnittää huomiota.

Vinkkejä jalkojen terveenä pitämiseen

Kuten jo olemme tässä artikkelissa maininneet, ovat hyvät kengät ensimmäinen tapa jalkojen terveenä pitämiseen tai terveyden parantamiseen. Jos ne eivät riitä, voivat tukisukat auttaa monessa tilanteessa. Voit myös pienillä asioilla parantaa jalkojen terveyttä. Liikuttele jalkoja. Vähennä tupakointia ja alkoholia. Jos olet ylipainoinen, kokeile pudottaa painoa.

Verkko-ostoksilla lähes mitä tahansa

Paljon tapoja tehdä ostoksia verkossa

Verkkokauppoja on olemassa netissä runsaasti, kun laskee mukaan myös ulkomaiset sellaiset, joista voi tilata Suomeen asti tavaraa ja tarvikkeita. Myös maksutavat ovat hyvin moninaiset, sillä nykyään on pankki- ja luottokorttien rinnalla mahdollisuus maksaa vaikkapa osamaksulla tai puhelimella.

 

Osamaksulla tavaraa

 

Osamaksulla maksaminen on yleistynyt runsaasti ja tällä hetkellä lukuisissa verkkokaupoissa on mahdollisuus maksaa ruotsalaisella Klarnalla. Tällä maksutavalla on mahdollista myös siirtää maksupäivää kahdella viikolla, jonka jälkeen voi päättää maksaako kerralla vai osissa.

 

Monet osamaksumahdollisuudet ovat itse asiassa rahoitusyhtiöiden tarjoamia lainoja ja luottoja. Näissä, kuten kaikissa muissakin maksutavoissa kannattaa tarkistaa todelliset vuosikorot, sillä alun perin halvalta tuntunut ostos voi olla lopulta yllättävän kallis. Monille tämä on kuitenkin ainoa mahdollisuus hankkia ostoksia, jos kokonaissummaa ei ole ostamisen hetkellä juuri saatavilla.

 

Suomalainen Euteller on satoja miljoonia maksutapahtumia välittänyt yritys. Eutellerin kotimaisuus on sen valttikortti, koska pelkästään suomalaisuudesta tulee mielikuva luotettavuudesta. Tosin luotettavuutta auttaa myös se, että yritys on Suomen Finanssivalvonnan alainen. Tähän maksutapaan ei tarvitse rekisteröityä, sillä se toimii välittäjäyrityksenä verkkokauppojen ja asiakkaan pankin välillä. OP:n ja Nordean käyttämä Siirto-mobiilimaksu on mahdollista valita Eutellerissä käytettäväksi.

 

Mobiilimaksut tulevat

 

Siru Mobile on myös kotimainen mobiilimaksua tarjoava palvelu. Verkkokaupoissa asioivat tarvitsevat älypuhelimen ja puhelinliittymän, ja maksu veloitetaan seuraavassa puhelinlaskussa. Tätä palvelua käyttämällä ei tarvita luottokortin tietoja tai henkilötietoja, sillä tavallinen puhelinliittymä (ei pre-paid) ja puhelin riittää maksamiseen. Siru Mobilessa on mahdollista asettaa kuukausirajoja käyttöön ja oletuksena se on 300 euroa kuukaudessa. Se on mahdollista asettaa myös 5 – 50 euroon per päivä.

 

Näiden lisäksi on tarjolla edelleen useita muita maksutapoja, jotka ovat osoittautuneet vuosien saatossa luotettaviksi ja toimiviksi. Yksi tällaisista maksutavoista on amerikkalainen PayPal, jota käyttää esimerkiksi saksalainen Netpris.

 

Jos verkkokauppojen maksutavoissa tulee vastaan palveluita, joista et ole ennen kuullut, kannattaa aina lukea arvosteluja ja kokemuksia niistä, ennen kuin syötät omia henkilötietojasi niihin. Näinä aikoina tosin maksutavat lisääntyvät hurjaa vauhtia, joten on aivan mahdollista että tuntematon maksutapa on vain niin uusi, ettei siitä ole ehtinyt arvosteluita tulla.

 

 

 

 

fredrikantupa.fi-miehet_15760667452931

Suosituimmat miesten asusteet

Mikään asu, vaikka kuinka hyvä, ei ole täydellinen ilman oikeita asusteita. Jotkut asusteet kiinnittävät enemmän huomiota ja niistä tulee myydyimpiä. Asusteet antavat enemmän merkitystä henkilökohtaiselle tyylillesi. Ne tarjoavat myös uusia mahdollisuuksia vaatteillesi. Aurinkolasit, lompakot ja vyöt ovat käytännöllisiä ja ajattomia asusteita. Tyylikäs hopea rannekello osoittaa sekä varallisuutta että tyylintajua. Lippis on klassinen ja rento elementti, joka sopii kaikille. Jokaiselle on jotain saatavilla.

Lahjojen ostaminen miehille voi olla vaikeaa, mutta voit kenties valita näistä suosituista asusteista.