spot_img

Ethereum lompakko ja Etheriin sijoittaminen

Vaikka Ethereumin taustalla oleva rakenne ei ehkä olekaan kaikille ilmeinen, se on silti yksi parhaista kryptovaluutoista maailmanlaajuisesti. Onneksi Ethereumiin sijoittaminen on myös paljon yksinkertaisempaa, kuin monet luulevat.

Jos haluat sijoittaa Ethereumiin tai olet muuten vain utelias siitä, tämä artikkeli on kirjoitettu sinulle. Löydät tältä sivulta tietoa Ethereum lompakoista, lisätietoa Etheristä sekä tulevaisuuden ennusteita, joista voi olla apua sijoituspäätöksiä tehdessäsi.

Ethereum ja Ether sotketaan usein keskenään

Kryptovaluutat ovat vielä sen verran tuore ilmiö, että käsitteet ja termit menevät usein sekaisin alaa seuraaviltakin henkilöiltä. Usein myös Ethereum ja Ether sotketaan keskenään.

Ethereum on itse asiassa lohkoketjun nimi, ja Ether on lohkoketjussa toimiva kryptovaluutta. Kun kuulet jonkun ostavan tai myyvän Ethereumia, hän viittaa yleensä Etheriin. Ethereum-lompakot ovat paikkoja, joissa säilytät Ether-valuuttaasi.

Ether kurssi elää kysynnän ja tarjonnan mukaan.  Mitä enemmän ihmisiä haluaa ostaa Etheriä, sitä korkeammaksi hinta nousee. Toisaalta mitä pienempi kysyntä, sitä alhaisempi hinta. Voit ostaa tai myydä Etheriä eri kryptovaluuttapörsseissä.

DeFi, hajautettu finanssimaailma

Ethereum on hajautettu alusta, joka mahdollistaa erilaisten hajautettujen sovellusten (dApp), älykkäiden sopimusten ja kryptovaluuttojen rakentamisen. Älykkäät sopimukset ovat lohkoketjussa olevia tietokoneohjelmia, jotka voidaan ohjelmoida täyttämään tietyt ehdot. Ohjelma aktivoi sopimukset, kun nämä ehdot täyttyvät. Ethereumia verrataan usein myös älypuhelimien käyttöjärjestelmiin, jotta on helpompi ymmärtää, miten se toimii.

Useimmat ihmiset yhdistävät Ethereumin DeFi:in, koska suurin osa DeFi-sovelluksista toimii Ethereumin päällä. Siksi Ethereumin merkitys onkin alalla niin suuri. Käytännössä DeFi tarkoittaa uudenlaista järjestelmää, joka toimii ilman kolmannen osapuolen välikäsiä. Toisin sanoen DeFi nähdään tulevaisuutena ja merkittävänä innovaationa pankkialalla.

DeFi-alan tunnetuimpia sovelluksia ovat hajautetut pörssit (DEX), synteettiset omaisuuserät, flash-lainat, stablecoins ja yield farming. Ethereumin älysopimuksiin lukittu kokonaisarvo on kasvanut nopeasti viime vuosina ja on ylittänyt jo kauan sitten 10 miljardia dollaria.

Mikä on kryptovaluuttalompakko?

Kryptovaluuttalompakko on digitaalinen paikka, jossa voit säilyttää kryptovaluuttojasi. Kun omistat kryptovaluuttoja, tarvitset turvallisen paikan niiden säilyttämiseen. Tämä tapahtuu digitaalisessa ”lompakossa” Lompakoita on erityyppisiä, ja jokaisella on omat etunsa ja haittansa.

Lompakot voidaan jakaa karkeasti laitteistolompakkoihin ja ohjelmistolompakkoihin. Laitteistolompakot ovat fyysisiä laitteita, joihin voit tallentaa kryptovaluuttojasi. Voit ajatella sitä USB-tikkuna, johon tallennat kolikkosi. Ohjelmistolompakot ovat digitaalisia, joten ne tallennetaan tietokoneellesi tai puhelimeesi.

Ethereum-lompakot

Coinmotion on varsin toimiva kryptovaluuttapörssi, joka on kaiken lisäksi suomalaista tekoa. Se tukee Ethereumin lisäksi myös Bitcoinia, Litecoinia ja useita muita kryptovaluuttoja. Coinmotion sijaitsee Jyväskylässä, ja tarjoaa palvelun myös suomen kielellä. Coinmotionia pyörittävä Prasos Oy sai vuonna 2019 Finanssivalvonnalta luvan toimia Suomen ensimmäisenä kryptovaluuttavälittäjänä.

Kun keräät suuremman määrän Ethereumia ja/tai muita kryptovaluuttoja, offline-lompakot, joita kutsutaan myös laitteistolompakoiksi, tulevat käyttökelpoisiksi. Yksi offline-lompakon käytön eduista on se, että se ei ole yhteydessä nettiin, mikä tekeekin siitä turvallisemman. Kun olet valmis käyttämään Ethereitäsi, voit muodostaa yhteyden verkkoon käyttämällä yksityistä avaintasi.

Paperilompakko on fyysinen paperinpala, johon on kirjoitettu joko salausavain tai ”siemenlause”. Paperilompakotkaan eivät ole yhteydessä internetiin ja tämä offline-ominaisuus tekee niistä paljon turvallisempia ja vähemmän alttiita hakkeroinnille. Jos haluat säilyttää Ethereumia pidemmän aikaa etkä aio myydä sitä heti, paperilompakot ovat hyvä ratkaisu. Luonnollisesti myös paperinpalasta on pidettävä hyvä huoli ja tarvittaessa säilyttää siitä myös kopioita turvallisessa paikassa.

Ethereumin ostaminen

Ethereumia tarjoavat monet verkkoportaalit ja kryptovaluuttapörssit. Voit ostaa Ethereumia näistä välityspisteistä. Ethereum on toiseksi suurin kryptovaluutta Bitcoinin jälkeen, joten löydät runsaasti paikkoja, joista voit ostaa sitä.

Jos aiot ostaa Ethereumia, on tärkeää ottaa huomioon oma kokemuksesi ja oma-aloitteisuutesi. Voit ostaa Ethereumia kryptopörsseistä, jotka hoitavat kauppa- ja myyntiprosessin puolestasi. Mikäli olet alalla jo konkari, voit myös ohittaa eri välityssivustot ja luottaa omiin taloudellisiin taitoihisi ja vaistoihisi virtuaalivaluutan kaupassa.

Tärkein yhteinen piirre kaikilla kryptovaluutta-alustoilla on se, että sinun on rekisteröidyttävä ja usein myös tunnistauduttava. Nämä menettelyt ovat välttämättömiä, jotta kryptovaluutoilla voidaan käydä kauppaa mahdollisimman turvallisella tavalla.

Kun olet ostanut virtuaalivaluuttaa, on yhtä tärkeää säilyttää sitä turvallisesti ja suojatusti. Poikkeus on se, jos harjoitat CFD-kaupankäyntiä (Contracts for Difference) Ethereumilla. Sinun ei tällöin tarvitse huolehtia Ethereumin omistamisesta tai hallussapidosta. Ennustat tällöin vain Ethereumin hinnan muutoksia, ilman omistamista.

Ethereumin tulevaisuus

Miltä sitten näyttää 15.9.2022 ”proof-of-work”-protokollasta ”proof-of-stake”-metodiin vaihtaneen Ethereumin tulevaisuus sijoittajan silmin.

On selvää, että monet asiat tulevat vaikuttamaan Ethereumin hintaan, eikä kaikki niistä ole edes Ethereumista kiinni. Tärkein asia lienee kryptovaluuttamarkkinoiden yleinen kehitys. Yleensä kun markkinoilla menee hyvin, myös Ethereumin hinta nousee. Toinen asia, joka voi vaikuttaa hintaan, on erilaisten Ethereum-pohjaisten projektien menestys tai epäonnistuminen.

Jos jokin hanke onnistuu, se voi tuoda uusia sijoittajia Ethereumiin ja lisätä valuutan kysyntää. Toisaalta, jos jokin hanke epäonnistuu, sillä voi olla päinvastainen vaikutus.

Näiden lisäksi on tietysti myös erilaisia poliittisia ja taloudellisia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa Ethereumin hintaan. Näiden ennustaminen on kuitenkin hyvin vaikeaa.

Kaiken kaikkiaan Ethereumin tulevaisuus näyttää lupaavalta sijoitusten kannalta. Syy tähän optimismiin löytyy sen ainutlaatuisesta teknologiasta, jota pidetään esimerkiksi Bitcoinin teknologiaan verrattuna hyvin edistyksellisenä. Markkinoille tulee kuitenkin jatkuvasti myös uusia kryptovaluuttoja uusine innovaatioineen, joten sijoittajan pitää olla jatkuvasti korva tarkkana.

spot_img

Aiheeseen liittyvät artikkelit