spot_img

Pidä huolta jaloistasi myös kotona

Moni ostaa hyvät kengät vain lenkkikäyttöön, joka ei missään nimessä ole väärin eikä huono tapa. On kuitenkin tärkeää pitää huolta jaloistaan ja jalkojen terveydestä myös kotioloissa, töissä ja kaikkialla muuallakin missä liikkuu. Toisilla jalat ovat hyvässä kunnossa pienenkin liikkumisen ansiosta, mutta toisilla voi olla yllättäviäkin vaivoja.

Töissä kipeytyvät jalat

Jos työskentelet sellaisessa ammatissa, jossa ollaan samassa asennossa pitkään, voivat jalat kipeytyä. Esimerkiksi toimistotyössä istutaan pitkään, kuten myös kaupan kassoilla. Kaupassa on kuitenkin mahdollisuus usein päästä välillä tauolle ja tekemään muita töitä. Viime aikoina seisomapöydät ovat yleistyneet. Ne tarkoittavat sitä, että toimistotyöntekijät voivat istumisen sijaan seisoa työpöydän äärellä.

Seisomapöydillä on hyvä tarkoitus, mutta siinä vaiheessa jos työntekijä on 8 tuntia päivässä ja 5 päivää viikossa seisomassa pöydän ääressä, on varmaa että jalat kipeytyvät jossain vaiheessa. Tällöin voi ratkaisuna olla hyvien kenkien sijaan tai ohella tukisukat. Tukisukat voivat auttaa, jos jalat tuntuvat kipeiltä tai väsyneiltä päivän päätteeksi. Eräs ammattiryhmä, jossa tukisukat ovat yleisiä, on sairaanhoitajat.

Jalat kipeytyvät muissakin elämäntilanteissa

Muita tilanteita, joissa jalat ovat kovalla koetuksella, on esimerkiksi lentomatkat ja / tai auto-matkat. Monissa ammateissa työelämään kuuluvat pitkät ja lukuisat reissaamiset, joiden tarve tullee tulevaisuudessa vähenemään koronaviruksen takia – tai ansiosta.

Myös jalkaleikkaukset voivat kipeyttää jalat pahasti jälkikäteen, puhumattakaan raskaudesta. Kun nainen on raskaana useita kuukausia, voivat jalat turvota myös todella paljon. Myös näissä tilanteissa tukisukkien käyttö on suositeltavaa, sillä ne voivat parantaa elämänlaatua ja esimerkiksi unen saantia ratkaisevasti.

Vanhemmilla ihmisillä jalkavaivat lisääntyvät ja joillakin voi esiintyä suonikohjuja. Tukisukat ovat kaikkeen tällaiseen mahdollisesti sopivia jalkojen terveyden parantajia. Alati kipeät jalat eivät ole mikään normaali tai terve tilanne, ja siihen kannattaa aina kiinnittää huomiota.

Vinkkejä jalkojen terveenä pitämiseen

Kuten jo olemme tässä artikkelissa maininneet, ovat hyvät kengät ensimmäinen tapa jalkojen terveenä pitämiseen tai terveyden parantamiseen. Jos ne eivät riitä, voivat tukisukat auttaa monessa tilanteessa. Voit myös pienillä asioilla parantaa jalkojen terveyttä. Liikuttele jalkoja. Vähennä tupakointia ja alkoholia. Jos olet ylipainoinen, kokeile pudottaa painoa.

spot_img

Aiheeseen liittyvät artikkelit