spot_img

Mistä saada lisätuloja?

Epävarmoina aikoina lisätulojen hankkiminen on monella mielessä. Jos muut työt vähenevät, on järkevää ruveta ennakoimaan tulojen tippumista ja miettimään, mitä muuta voisi tehdä että saisi pidettyä tulotason kohtuullisena. Aina eivät nimittäin valtion tuet ole vaihtoehto.

Missä olet hyvä?

“Hyvyyttä” ei tarvitse olla hankittuna esimerkiksi opiskelun tai työn kautta, vaan kannattaa miettiä oikeasti onko harrastanut vaikkapa jotain tiettyä lajia, jota voisi esimerkiksi opettaa muille. Jos harrastuksiin kuulunut vaikkapa jooga tai kuntosalilla käynti, voisi nyt olla mahdollista myydä omaa osaamistaan vaikkapa verkon kautta.

Joogaharjoitteiden tai kuntosalitekniikoiden videoiminen on helppoa vaikka kotona, jos saa aseteltua kotiin tarpeeksi rauhallisen taustanäkymän. Jo älypuhelimella saa hyvän näköistä videota aikaan, sillä jopa uutisten tuottajat käyttävät iPhonea uutisraporttien teossa. Monesti pullonkaulana on kuitenkin videossa kuuluva ääni, joten siihen kannattaa kiinnittää huomiota.

Tämä edellä mainittu esimerkki on vain yksi mahdollinen ratkaisu lisätulojen hankkimiseen ja sisältöhän voi olla aivan kaikkea muuta kuin joogaa tai kuntosaliharjoitteita. Mitä videolla sitten tehdään? Sille voi myydä pääsyn esimerkiksi verkkokaupassa, jonka voi perustaa itse, jos on osaamista sellaisen tekemiseen. Myös valmiita ratkaisuja on olemassa, jotka ovat myös kohtuuhintaisia.

Myy opetusvideoita netissä

Ulkomailla on myös palveluita, jossa voi asettaa omat opetusvideot myyntiin helposti. Yksi tällaisista palveluista on nimeltään Udemy, jossa myydään esimerkiksi luentoja eri aiheista. Toki monet palvelut saattavat ottaa pelkästään englanninkielistä materiaalia jakoon, mutta miksipä ei kasvattaisi potentiaalista asiakaskuntaa ympäri maailmaa.

Joka tapauksessa omista harrastuksista voi löytyä se uusi ura. Omaa erityisosaamistaan voi opettaa muille maksusta tai sitä voi myydä suoraan. Jos osaat esimerkiksi huoltaa polkupyörän, miksi et tarjoaisi toiminimellä tai muulla yritysmuodolla palvelua sopivaan hintaan?

Jos tällaisen yritystoiminnan tekeminen ei jostain syystä sovellu tilanteeseen, voi aina miettiä vaikkapa pikalainaa. Jos tarpeena on joustoluotto heti, kannattaa niistä valita vaihtoehdot joissa on vähiten todellista korkoa. Todellinen vuosikorko lasketaan sekä nimelliskorosta että lainan mukana tulevista kuluista. Se ilmoittaa paremmin, paljonko laina tulee maksamaan ottajalleen.

Vanha tavara myyntiin

Nyt on myös hyvä aika katsoa kodistaan kaikki turha mutta hyväkuntoinen tavara kirpputorille myyntiin. Nyt voi samalla päästä eroon liiasta tavaramäärästä ja vähän tienatakin. Monilla ensimmäinen virhe on laittaa liian korkeat hinnat kirpputoritavaraan. Harva ostaa kalliilla kirpputorilta mitään, sillä ostaja haluaa mieluusti neuvotella myyjän kanssa jos hinta kipuaa kovin suureksi.

Kirpputoreille kannattaakin miettiä sellaiset hinnat, joilla ihmiset varmasti ostaisivat tavaroita. Älä mieti myöskään yksittäisten tavaroiden hintoja liikaa, vaan pohdi minkä verran voisit saada kirpputoripöydällä olevista kaikista tavaroistasi. Tämä on järkevää myös miettiessä sitä, minkä verran kirpputori ottaa provikkaa myynneistä, tai paljonko joudut maksamaan pöydän vuokrasta.

Mahdollisuuksia on siis lisätulojen tienaamiseen, kun käyttää mielikuvitusta.

spot_img

Aiheeseen liittyvät artikkelit