Monthly Archives

April 2020

Pelaajien uudet tarpeet

Paljon tapoja tehdä ostoksia verkossa

Verkkokauppoja on olemassa netissä runsaasti, kun laskee mukaan myös ulkomaiset sellaiset, joista voi tilata Suomeen asti tavaraa ja tarvikkeita. Myös maksutavat ovat hyvin moninaiset, sillä nykyään on pankki- ja luottokorttien rinnalla mahdollisuus maksaa vaikkapa osamaksulla tai puhelimella.

 

Osamaksulla tavaraa

 

Osamaksulla maksaminen on yleistynyt runsaasti ja tällä hetkellä lukuisissa verkkokaupoissa on mahdollisuus maksaa ruotsalaisella Klarnalla. Tällä maksutavalla on mahdollista myös siirtää maksupäivää kahdella viikolla, jonka jälkeen voi päättää maksaako kerralla vai osissa.

 

Monet osamaksumahdollisuudet ovat itse asiassa rahoitusyhtiöiden tarjoamia lainoja ja luottoja. Näissä, kuten kaikissa muissakin maksutavoissa kannattaa tarkistaa todelliset vuosikorot, sillä alun perin halvalta tuntunut ostos voi olla lopulta yllättävän kallis. Monille tämä on kuitenkin ainoa mahdollisuus hankkia ostoksia, jos kokonaissummaa ei ole ostamisen hetkellä juuri saatavilla.

 

Suomalainen Euteller on satoja miljoonia maksutapahtumia välittänyt yritys. Eutellerin kotimaisuus on sen valttikortti, koska pelkästään suomalaisuudesta tulee mielikuva luotettavuudesta. Tosin luotettavuutta auttaa myös se, että yritys on Suomen Finanssivalvonnan alainen. Tähän maksutapaan ei tarvitse rekisteröityä, sillä se toimii välittäjäyrityksenä verkkokauppojen ja asiakkaan pankin välillä. OP:n ja Nordean käyttämä Siirto-mobiilimaksu on mahdollista valita Eutellerissä käytettäväksi.

 

Mobiilimaksut tulevat

 

Siru Mobile on myös kotimainen mobiilimaksua tarjoava palvelu. Verkkokaupoissa asioivat tarvitsevat älypuhelimen ja puhelinliittymän, ja maksu veloitetaan seuraavassa puhelinlaskussa. Tätä palvelua käyttämällä ei tarvita luottokortin tietoja tai henkilötietoja, sillä tavallinen puhelinliittymä (ei pre-paid) ja puhelin riittää maksamiseen. Siru Mobilessa on mahdollista asettaa kuukausirajoja käyttöön ja oletuksena se on 300 euroa kuukaudessa. Se on mahdollista asettaa myös 5 – 50 euroon per päivä.

 

Näiden lisäksi on tarjolla edelleen useita muita maksutapoja, jotka ovat osoittautuneet vuosien saatossa luotettaviksi ja toimiviksi. Yksi tällaisista maksutavoista on amerikkalainen PayPal, jota käyttää esimerkiksi saksalainen Netpris.

 

Jos verkkokauppojen maksutavoissa tulee vastaan palveluita, joista et ole ennen kuullut, kannattaa aina lukea arvosteluja ja kokemuksia niistä, ennen kuin syötät omia henkilötietojasi niihin. Näinä aikoina tosin maksutavat lisääntyvät hurjaa vauhtia, joten on aivan mahdollista että tuntematon maksutapa on vain niin uusi, ettei siitä ole ehtinyt arvosteluita tulla.

 

 

 

 

fredrikantupa.fi-www.valaisinmestari.fi-27-04-2020_15868118082924

Valaistuksella tunnelma ja työtilat paremmaksi

Kodin valaistus on yksi tärkeimpiä yksittäisiä seikkoja niin viihtyvyyden kuin työtehonkin parantamiseen. Oikeanlainen valaistus on erinomaisen tärkeää, sillä se mikä sopii esimerkiksi etätöiden tekemiseen, ei sovellu taas lainkaan olohuoneen romanttiseen tunnelmaan.

Valoa riittävästi tilaan kuin tilaan

Yleisesti ottaen valaistusta pitää olla riittävästi, ottaen huomioon mitä tilassa ja huoneessa tehdään. Jos olohuone on pääasiassa television katselua varten iltaisin, riittää tällöin vähempikin valaistus. Kannattaa aina kuitenkin huomioida, että olohuoneessa voidaan silloin tällöin tehdä muutakin kuin löhöillä sohvalla romanttisessa valossa. Joskus vieraiden kanssa lautapelien pelaaminen on olohuoneessa kaikista mukavinta ja tällöin valaistuksen täytyy olla kunnossa.

Vaikka asunnon haltijoilla olisikin hyvä näkö tai hyvälaatuiset silmälasit, pitää ottaa huomioon että monilla ikänäkö alkaa haitata aikaisessa vaiheessa eivätkä kaikki ole hankkineet vielä lukulaseja näkökentän parantamiseksi. Hämärässä pienen printin lukeminen on todella vaivalloista, eivätkä vieraat kehtaa aina pyytää muita lukemaan, mitä lautapelissä tai sen ohjeissa lukee.

Valaistuksenhan ei tarvitse aina olla kiinteää, vaan joskus hyvälaatuiset jalkalamput tai pöytälamput ajavat asiansa varsin mainiosti. Louis Poulsen valaisin on yksi hyvä vaihtoehto merkiksi. Tällaiset siirrettävät valaisimet voidaan viedä siis sinne missä niitä kulloinkin tarvitaan ja kiinteä valaistus voidaan jättää ennalleen.

Työtä hyvässä valossa

Sen sijaan työn tekemiseen tai opiskeluun tulee panostaa valaisimissa ehdottomasti riittävällä tavalla eikä valaistuksesta kannata tinkiä. Jos tekee töitä tai opiskelee tietokoneen valossa jatkuvasti ja pitkiä aikoja, samalla kun valaistus on riittämätöntä, voi tämä ruveta vaikuttamaan näköön negatiivisella tavalla.

Valaisinten polttimoissa tulee olla siis tarpeeksi tehoa ja valon pitää olla sopivan lähellä. On toki mahdollista tällaisessakin tapauksessa käyttää siirrettäviä valaisimia, mutta jos työ- tai opiskelupiste tulee olemaan samassa paikassa vuosia, miksipä ei järjestäisi ja panostaisi kiinteään valaistukseen tällaisessa tilassa.

Nykyään valaisimiin käytetään enenevässä määrin LED-valoja ja vanhoja polttimoita voi olla vaikea enää löytääkään. LED-valot ovat parantuneet laadultaan vuosien saatossa ja niihinkin hieman panostamalla ne kestävät useita vuosia. Monilla voi olla mielessä vielä ensimmäisten LED-polttimoiden aiheuttamat huonot kokemukset, mutta onneksi näistä ajoista on päästy pois.

fredrikantupa.fi-blockbuster.fi-13-04-2020_15868139513336

Suoratoista omaan televisioosi näillä laitteilla

Nykyaikaisissa televisioissa ovat usein omat sovellukset suoratoistopalveluille, mutta niiden ongelma voi olla se, että riippuen television mallista niiden versiot saattavat vanhentua äkkiä. Silloin ne voivat hidastua oleellisesti eivätkä tue välttämättä kaikkia ominaisuuksia, mitä suoratoistopalveluilla on tarjota.

Moni on siirtänyt kuvan aiemmin esimerkiksi tietokoneeltaan televisioon HDMI-kaapelin avulla, joka ei ole useinkaan kovin miellyttävä tapa. HDMI-kaapelin asettaminen televisioon ja läppärin vieminen tarpeeksi lähelle voi tuottaa omia ongelmia. Fyysisiä ongelmia voi tulla esimerkiksi pelkästään siitä, jos TV on nostettu seinätelineeseen korkealle ja HDMI-kaapeli on verrattain lyhyt.

Langattomien laitteiden esiinmarssi

Onneksi markkinoilla on langattomia laitteita, joiden avulla suoratoistaminen televisioon onnistuu niin tietokoneelta, tabletilta kuin älypuhelimeltakin.

Kuuluisin näistä on ehdottomasti Googlen oma Chromecast. Chromecast on televisioon yhdistettävä pienikokoinen laite, joka sisältää oman pienen HDMI-kaapelin. Tämä pää yhdistetään televisioon kiinni normaalisti. Lisäksi Chromecast tarvitsee virran, jonka se saa USB-kaapelista. Virran voi ottaa joko television mahdollisesta USB-portista tai sitten adapterista, joka on samanlainen kuin älypuhelimien USB-adapterit, jotka kytketään seinän pistorasiaan.

Sama verkkoyhteys suoratoistolaitteessa ja lähettävässä laitteessa

Chromecast vaatii toimiakseen langattoman verkkoyhteyden, joka tulee olla sama kuin laitteessa, josta suoratoistetaan elokuvaa. Jos suoratoistettavana elokuvana on vaikkapa Leijonakuningas, tämä käynnistetään langattomalla verkkoyhteydellä varustetusta älypuhelimesta ja painetaan niin kutsuttua Cast-painiketta Chromecastia tukevasta sovelluksesta, jolloin elokuva siirtyy langattomasti Chromecast-laitteen kautta television näyttöön.

Chromecastin äänenvoimakkuutta voidaan säätää suoraan laitteesta, josta suoratoistetaan. Jos äänenvoimakkuus ei riitä, on tällöin turvauduttava television kaukosäätimen ja äänenvoimakkuuden säätöön lisäksi. Chromecast on hyvin tuettu laite, mutta valitettavasti sitä ei ole saatavilla iOS-käyttöjärjestelmällä varustetuille laitteille. Googlen selain Google Chrome kuitenkin tukee Chromecastia suoraan, joten tällä voi usein välttää Applen laitteisiin kohdistuneet rajoitukset.

Chromecast ei ole ainoa vastaava laite, vaan markkinoilla on useampia, vaikkakaan ne eivät ole aivan niin hyvin tuettuja. Roku Streaming Stick on melko suosittu ja yleinen, ja tämän laitteen halpaversioita voi löytää pilkkahintaan kiinalaisista verkkokaupoista. Applella on oma Apple TV -järjestelmä, Amazonilla taas puolestaan on Amazon Fire TV Stick ja niin edelleen.

Pääasia kuitenkin on, ettei kaapeleita enää tarvitse viedäkseen elokuvan muulta laitteelta telkkariin.