spot_img

Aasialainen tasoitus – itämainen tasoitusvetojen herkkupala

Eurooppalainen 3-suuntainen tasoitusveto lienee kaikille vedonlyöjille melko tuttu. Tasoitusvedossa annetaan jommallekummalle joukkueelle peliin etumatkaa, joka muuttaa kertoimia niin takamatkalta lähtevän kuin etumatkalta lähtevän osalta. Tasoituksella voit saada korkeampia kertoimia tai maltillistaa riskiäsi, kun lyöt vetoa altavastaajan puolesta.

Aasialainen tasoitusveto ei toimi aivan yhtä yksinkertaisesti kuin eurooppalainen hyvin suoraviivainen ja melko yksinkertainen tasoitusveto. Itäiseltä pallonpuoliskolta maailmalle levinnyt aasialainen tasoitus (eli Asian handicap) käytännössä poistaa pelistä tasapelin, mutta hieman erilaisin metodein kuin eurooppalainen veto.

Periaatteessa 3-suuntainen veto voi päättyä tasan, jos peli päättyy määritellyn alkulukeman perusteella tasan. Esimerkiksi jos 0-1-alkutilanteessa joukkue takamatkalta lähtenyt joukkue voittaa 2-1. Tällöinhän kohteen lopputulos on käytännössä 2-2, eli tasapeli.

Aasialaisen tasoituksen muodostuminen

Aasialaiset tasoitukset etenevät neljännesmaalin välein niin, että minimissään tasoitus on +0,25 tai -0,25. Aasialainen tasoitus voi olla myös 0, jolloin veikatun joukkueen voittaessa saat voittosi kertoimen mukaan ja tasapelitilanteessa panoksesi palautetaan. Toki tämä näkyy kertoimessa laskevana.

Aasialaiset tasoitukset ovat käytännössä neliportaisia yhden annetun tasoituksen kokoluokan sisällä, siis esimerkiksi +0,25 – +1,00 ja +1,00 – +2,00. Voitot noudattavat eri maalimäärissä eri kaavaa. Yksinkertaisimmillaan ne ovat pienissä tasoituksissa, mutta isommissa aasialaisissa tasoituksissa myös maalimäärät alkavat merkitsemään yhä enemmän.

Käytännössä aasialaisen vedot muodostuvat seuraavalla tavalla eri tilanteissa. Veikkaamme näissä esimerkissä Joukkue1 ja Joukkue2 peliä, ja olemme sitä mieltä, että Joukkue1 voittaa tilanteesta riippumatta.

Joukkue1 +0,25:

Pelin voittaa Joukkue1: Voitto

Tasapeli: Puolivoitto

Joukkue2 voittaa: Häviö

 

Joukkue1 +0,50:

Joukku1 voittaa pelin: Voitto

Tasapeli: Voitto

Voittaja joukkue Joukkue2: Häviö

 

Joukkue1 +0,75:

Voittaja Joukkue1: Voitto

Tasapeli: Voitto

Joukkue2 voittaa maalilla: Puolitappio

Joukkue2 voittaa 2 maalilla: Häviö

 

Joukkue1 +1,00:

Joukkue1 voittaa: Voitto

Tasapeli: Voitto

Joukkue2 voittaa maalilla: Panos palautetaan

Joukkue2 voittaa 2 maalilla: Häviö

 

Joukkue1 -0,25

Joukkue1 voittaa: Voitto

Tasapeli: Puolitappio

Voittaja Joukkue2: Häviö

 

Joukkue1 -0,50

Joukkue1 voittaa: Voitto

Tasapeli: Tappio

Voitokas Joukkue2: Häviö

 

Joukkue1 -0,75

Joukkue1 voittaa 2 maalilla: Voitto

Joukkue1 voittaa maalilla: Puolivoitto

Tasapeli: Häviö

Joukkue2 voittaa: Häviö

 

Joukkue1 -1,00

Joukkue1 voittaa 2 maalilla: Voitto

Joukkue1 voittaa maalilla: Panos takaisin

Tasapeli: Häviö

Joukkue2 voittaa: häviö

Näissä tilanteissa voitto tarkoittaa, että saat koko voittosumman itsellesi. Puolivoitto taas tarkoittaa, että voitat puolet asettamastasi vedosta. Puolitappio taas tarkoittaa, että häviät puolet panoksestasi. Joissain tilanteissa saat panoksesi takaisin ja joissain häviät kokonaan.

Vaikka systeemi voi vaikuttaa hyvinkin monimutkaiselta, on se lopulta looginen, kun siihen malttaa perehtyä huolellisesti.

Aasialainen tasoitus pisteissä ja maalimäärissä

Aasialaisia tasoituksia voi jossain paikoissa lyödä myös yli ja alle -vedoissa (Asian total). Neljännesosia ei ole käytössä läheskään kaikissa tasoituksissa, mutta yli ja alle -vedoissa on todella yleistä, että kohteiksi tarjotaan esimerkiksi alle 2,5 tai yli 2,5. Jos veikkaat yli 2,5, tilanne on selvä:

Jos ottelussa tulee kolme maalia tai enemmän, voitat

Jos ottelussa tulee kaksi maalia tai vähemmän, häviät

Esimerkiksi yli 2,75 maalia ja muut aasialaiset mallit käyttäytyvät hieman eri tavalla. Jos esimerkiksi olet veikannut yli 2,75 maalia ja ottelussa tulee kaksi maalia, olet hävinnyt vedon. Jos ottelussa tulee tasan kolme maalia, voitit vedon puoliksi. Jos taas yli neljä maalia, voitit koko vedon.

Miksi pelata aasialaisia tasoituksia?

Aasialaiset tasoitukset ovat kätevä tapa poistaa tasapelin mahdollisuus pelistä, joka tietysti tuo uusia mahdollisuuksia vedonlyöntiin. On lajeja, joissa tasapeli on todella harvinainen, kuten vaikkapa koripallossa, mutta esimerkiksi jalkapallossa tasapelejä nähdään yhtenään. Aasialaiset vedot ovatkin mainio tapa minimoida riskejä pelissä ja kierrättää siten esimerkiksi saatuja bonusrahoja ilmaiskierroksia.io.

Kannattaa siis tutustua nettikasinoilmanrekisteroitymista.io ja etsiä parhaat aasialaiset kohteet!

spot_img

Aiheeseen liittyvät artikkelit