spot_img

Urheiluvedonlyönti kiinnostaa suomalaisia

Urheiluvedonlyönnillä on Suomessa varsin pitkä historia ja veikkaamista on harrastettu sekä raviurheilussa että jääkiekossa. Tämä ei ole sinänsä ihme, sillä Veikkaus, joka on tällä hetkellä suomen ainoa rahapeliyritys, on hyvin tunnettu ja luotettu toimija. Miten veikkaamista harrastetaan Suomessa?

Suomalaiset ovat kovia penkkiurheilijoita sekä veikkaajia

Suomessa urheilua seurataan erittäin aktiivisesti, vaikka sitä ei itse tulisikaan harrastettua. Varsinkin jääkiekko on suomalaisten keskuudessa erittäin seurattu laji ja oman kotikaupunkinsa joukkueen menestystä seurataan silmät kovina. Lisäksi suomalaiset seuraavat paljon myös Veikkausliigaa, joka on Suomen korkein jalkapalloliiga. Paitsi, että kotimaiset urheilukilpailut kiinnostavat, niin globalisaation seurauksena myös kansainväliset urheiluliigat sekä -kilpailut kiehtovat yhä enemmän. Varsinkin näiden kilpailujen finaaleissa tehdään paljon veikkauksia, sillä yleensä myös vedonlyöntikertoimet ovat korkealla.

Joukkuelajien lisäksi myös esimerkiksi tennis, golf sekä raviurheilu ovat suomalaisten urheilunystävien ja veikkaajien suosiossa. Raviurheilukisoja järjestetään vuosittain ympäri maata ja suosituin jokavuotinen ravitapahtuma on Kuninkuusravit.

Veikkaaminen onnistuu nykyään monella eri tavalla. Pitkäveto, jossa arvataan, päättyykö ottelu kotivoittoon, vierasvoittoon vai tasapeliin, on suostuin vedonlyönnin muoto Suomessa. Esimerkiksi joukkuepeleissä veikatessa on yleistä veikata ottelun tulosta tai voittajaa. Toisaalta taas raviurheilussa veikkausmahdollisuuksia on enemmän, sillä mukana on useita kilpailevia hevosia.

Veikkaus on Suomen suosituin vedonlyönnin tarjoaja

Veikkauksella on Suomessa erittäin pitkä historia urheiluvedonlyönnin tarjoajana. Vuonna 2017 yrityksestä tuli ainoa Suomen lakien mukaisesti toimiva rahapeliyritys. Veikkaus tarjoaa vedonlyönnin lisäksi myös lottopelejä, kolikkopelejä sekä muita suosittuja rahapelejä. Vedonlyönti on kuitenkin ylivoimaisesti suosituin Veikkauksen peli. Nykyään veikkaus on helppo tehdä suoraan Veikkauksen verkkosivustolta, jolta löytyvät myös veikkaustulokset.

Vaikka nykypäivään mennessä markkinoille on tullut monia muitakin luotettavia veikkaussivustoja, on Veikkaus edelleen suomalaisten ehdoton suosikki. Tämä johtuu ensinnäkin siitä, että yritys noudattaa Suomen valtion määräämiä lakeja ja sääntöjä. Suuri osa Veikkauksen tuloista tukee suomalaista kulttuuri- ja urheilutoimintaa. Vaikka veikatessa siis todennäköisesti häviää rahaa, menee osa tästä rahasta hyvään tarkoitukseen. Tavallisten veikkaussivustojen tapauksessa ei näin ole, vaikka sivusto olisi muuten turvallinen ja vastuullinen.

Vedonlyönnissä tarvitaan sekä tietämystä että tuuria

Koska suomalaiset seuraavat urheilua aktiivisesti, on veikkaus huomattavasti helpompaa. Näin veikkaaja osaa paremmin arvioida, mitkä seikat voivat mahdollisesti vaikuttaa joukkueen tai urheilijan voittomahdollisuuksiin. Esimerkiksi valmennuksella sekä pelaajien siirroilla voi olla merkittäviä vaikutuksia menestykselle. Varsinkin joukkuelajeissa on tärkeää, että joukkueen pelaajat pelaavat hyvin yhteen.

Lisäksi veikkaajan on syytä tietää, miten veikattavat joukkueet tai urheilijat ovat menestyneet lajissa viime aikoina. Vaikka esimerkiksi Saksan maajoukkue on useimpina vuosina menestynyt hyvin, ei se tarkoita, että joukkue pääsisi kärkisijoille tänäkin vuonna. Viime vuosina jalkapallon EM-kisoissa on törmätty myös yllätyksiin, kuten Islannin menestykseen vuonna 2016. Tämä ei ollut kuitenkaan ihan kaikille yllätys, sillä joukkueen valmennus oli vaihtunut juuri ennen kisoja.

Vaikka suomalainen veikkaaja olisi urheilutietämykseltään asiantuntija, ei kaikkea voi kuitenkaan ennustaa. Urheilussa sattuu ja tapahtuu, mikä voi johtaa yllättäviin lopputuloksiin. Varsinkin tiukkojen otteluiden tuloksen ennustaminen on hyvin hankalaa, sillä monesti kummallakin joukkueella on hyvät eväät voittoon. Ei siis ole koskaan varmaa, että veikkauksessa onnistutaan. Epäonnistuminen on paljon todennäköisempää, joten vedonlyönti on hyvin riskialtista.

Myös vastuullisesta veikkaamisesta pidetään huolta

Suomalaiset veikkaajat pitävät huolta myös vastuullisesta pelaamisesta. Suomalainen vedonlyönti tarjoaa urheilun ystäville ennen kaikkea viihdettä ja sen kautta voi oppia paljon uutta suosikkiurheilulajistaan. Lisäksi Veikkaus pitää huolta vastuullisen pelaamisen rajoituksista, joiden avulla on helpompaa pitää oma pelaaminen kurissa.

spot_img

Aiheeseen liittyvät artikkelit