spot_img

Lataa Spotify musiikkia ja kuuntele offline

Spotify on musiikin suoratoistopalvelu, joka on saatavilla yli 70 maassa. Sillä on yhteensä yli 100 miljoonaa käyttäjää ja yli 300 miljoonaa kappaletta kirjastossaan. Spotifytä voi käyttää mobiililaitteilla sekä tietokoneella. Spotifysta on kolme eri variaatiota: Free, Unlimited ja Premium.

Ilmaista versiota käytetään ensimmäisen kerran, kun avaat ohjelmiston. Ohjelma kysyy usein, haluatko päästä eroon mainoksista ja rajoituksista. Valitse Unlimited tai Premium, jos haluat eroon mainoksista. Sen käyttöliittymä on käyttäjäystävällinen ja muistuttaa esimerkiksi Applen iTunesia. Voit etsiä erilaisia kappaleita miljoonien kappaleiden kirjastosta, ja voit keskeyttää ja kelata taaksepäin. Koska kyseessä on pilvipalvelu, musiikkia ei tallenneta tietokoneellesi.

Maksulliseen Premium-tilaukseen sisältyy offline-osio, joka tarkoittaa, että voit tallentaa tietyn määrän kappaleita tietokoneeseen tai älypuhelimeen myöhempää kuuntelua varten ilman verkkoa. Voit soittaa musiikkia siten esimerkiksi matkalla, kun sinulla ei ole käytössäsi hyvää nettiyhteyttä.

Näin voit ladata musiikkia Spotifystä

Musiikin lataaminen Spotifystä on helppoa. Siirry aluksi online-tilassa siihen sisältöön, jota haluat ladata. Et kuitenkaan voi ladata yksittäisiä kappaleita, vaan ainoastaan soittolistoja. Lataa soittolista painamalla nuolta, joka osoittaa alaspäin. Kun nuoli muuttuu vihreäksi, tarkoittaa se, että lataus onnistui.

Tämän jälkeen löydätkin ladatun sisällön ”omasta kirjastostasi”. Default-asetus on, että lataaminen onnistuu vain wifi-verkossa. Tämä siksi, ettei käyttäjille tulisi suuria puhelinlaskuja huomaamatta. Halutessaan käyttäjä voi kuitenkin muuttaa asetusta ja ladata musiikkia myös mobiiliyhteydellä.

Premiumin etuja

Yksi Spotify-tili riittää, jos käytät Spotifyta yksin. Maksuton Spotify on hyvä tapa tutustua palveluun, mutta sen hintana on mainosten kuunteleminen kappaleiden välissä, eikä musiikin toisto ole mahdollista offline-tilassa. Ilmaisessa versiossa voit hypätä kappaleissa eteenpäin vain kuusi kertaa tunnissa.

Premium Spotifyssa voit parantaa äänenlaatua välittömästi korkeammalle tasolle. Valitse näytön oikeassa yläkulmassa olevasta pudotusvalikosta ”Asetukset”.Ota sieltä käyttöön ”Korkealaatuinen suoratoisto”. Voit tehdä vastaavan muutoksen puhelimessasi siirtymällä ”kirjastoon” ja painamalla oikeassa yläkulmassa olevan rattaan kuvaketta. Voit muuttaa musiikin äänenlaatua valitsemalla asetuksista ”Musiikin äänenlaatu”. Mitä tarkempi äänenlaatu on, sitä enemmän mobiilidataa käytät.

Spotifyn soittolistat tekevät ehdotuksia

Jos sinulla on vaikeuksia valita, mitä kappaleita kuunnella Spotifyssa, palvelu tarjoaa valmiita soittolistoja. Sinulle voidaan esitellä uusia julkaisuja tai räätälöity soittolista joka viikko, ”Viikon suositukset”, joka perustuu kuuntelutottumuksiisi, musiikkityyppiin tai jopa mielialaasi.

Jos kuulet mieleisesi kappaleen, mutta et tiedä sen nimeä tai esittäjää, lataa Shazam, joka tunnistaa ympärilläsi soivan musiikin. Voit myös yhdistää Shazamin Spotifyyn, jolloin voit lisätä kappaleita omalle soittolistallesi ilman, että sinun tarvitsee etsiä niitä uudelleen. Voit myös vetää ja pudottaa musiikkia Spotifysta esimerkiksi Facebook-postaukseen tai sähköpostiviestiin. Ohjelma luo automaattisesti linkin kappaleeseen, jota ystäväsi voivat kuunnella.

Aina ei tarvitse ladata musiikkia Spotifystä

Digitaalisen musiikin jakelun suosio on kasvanut viime vuosina huimasti. Streamingin nousu on suurelta osin syypää tähän kehitykseen. Suosituimmat verkkomusiikkipalvelut tarjoavat kymmeniä miljoonia kappaleita kuuntelijoille kuukausimaksua vastaan tietokoneilla ja mobiililaitteilla.

Kymmenen vuotta sitten Suomeen lanseerattiin ruotsalainen Spotify. Musiikkibisnes ja bestseller-listat mullistuivat uuden palvelun ansiosta. Eikä se näytä pysähtymisen merkkejä: kuuntelemmeko lähitulevaisuudessa tekoälyn säveltämää musiikkia?

Vuonna 2008 Tukholman toimistolla kuhisi. Ruotsalainen Spotify oli juuri julkaissut uuden palvelun, joka antoi musiikin ystäville pääsyn kymmeniin miljooniin kappaleisiin. Streaming eli musiikin kuuntelu internetin kautta oli ollut suunnitelmissa jo jonkin aikaa, mutta nyt se oli todellisuutta. Koska suomalaiset olivat kahdeksan ensimmäisen Spotifyyn liittyneen maan joukossa, he pystyivät käyttämään uutta palvelua heti.

Harva olisi arvannut, miten laajasti ja peruuttamattomasti Spotifyn kaltaiset suoratoistopalvelut muuttaisivat tapamme kuunnella musiikkia. Vain vuosikymmenessä luvut ovat kääntyneet täysin päinvastaisiksi. Suomessa kulutettiin vuonna 2009 10 kertaa enemmän rahaa perinteisiin äänilevyihin kuin digitaalisiin latauksiin ja suoratoistoon. Tuoreimpien tietojen mukaan tilanne on kuitenkin nyt kääntynyt päinvastaiseksi.

Menneisyyteen ei ole enää paluuta, sillä suoratoisto on tuonut lähes kaiken musiikin kaikkien ulottuville. Tärkein kysymys on nyt se, miten suoratoistopalvelujen tarjoajat kehittyvät tulevaisuudessa ja miten kuuntelemme musiikkia 10 vuoden kuluttua.

Muutos ei tapahtunut muutamassa päivässä

Vaikka uusi palvelu oli uraauurtava, maksavien asiakkaiden määrä ei alkuun kasvanut vauhdilla. Vasta viisi vuotta myöhemmin, vuonna 2014, Suomessa tapahtui käänne. Vuosisadan vaihteesta lähtien laittomat lataukset olivat romahduttaneet levymyynnin, joten suoratoistot tulivat tarpeeseen.

Vuosi 2014 on merkittävä monesta syystä. Ensimmäistä kertaa digitaalinen myynti ylittää fyysisen myynnin, mikä johtuu kahdesta tekijästä. Suomalaiset olivat alkaneet maksaa suoratoistosta ja musiikin laiton lataaminen oli vähenemässä. Muutos näkyi myös musiikkiäänitteiden myynnin kokonaisarvossa, joka alkoi nousta vuosien laskun jälkeen.

Lisäksi nuoremmat sukupolvet ovat ottaneet suoratoiston omakseen. Nykyään 65 prosenttia suomalaisista kuuntelee musiikkia verkossa, mutta 16–24-vuotiaiden ikäryhmässä lähes kaikki, jopa 96 prosenttia. Suoratoiston suosio on vaikuttanut Suomessa myyvään musiikkityyppiin. Osittain tämä johtuu suoratoistopalveluiden hittilistoista, jotka ovat houkutelleet suuren määrän kuuntelijoita.

Isoimmat artistit saavat kovimmat tulot

Vaikka internetissä saatavilla olevan musiikin määrä on kasvanut räjähdysmäisesti, maailman suosituimmat kappaleet ovat säilyttäneet asemansa markkinoilla. Aikaisemmin musiikin harrastajat käyttivät rahansa suoraan suosikkiartistinsa albumiin, mutta nyt kuukausittaiset kustannukset menevät yhteiseen pottiin, josta eniten soitetut kappaleet saavat eniten.

Spotify on yksi parhaista suoratoistopalveluista ja sen musiikkikirjasto on valtava. Palvelun käyttöliittymä on myös erinomainen nykyisin, joten musiikin kuuntelu ja lataaminen ei koskaan ole ollut näin helppoa.

spot_img

Aiheeseen liittyvät artikkelit