spot_img

Lompakosta paksumpi: säästä rahaa ja tienaa sivutöillä

Kukapa ei haluaisi säästää rahaa ja kasvattaa omia tulojaan? Monilla meillä on tavoitteena säästää rahaa haluamaamme tarkoitukseen, kuten talon tai auton ostamiseen, remonttia varten tai lomamatkaa varten. Pienillä muutoksilla arjen menoihin voit saada säästettyä pitkällä juoksulla jo pitkän pennin ja lisäämällä kylkiäiseksi pieniä sivutöitä voit saada lompakosta paksumman lyhyessä ajassa.

 

Tässä artikkelissa katsomme parhaita tapoja säästää ja tienata taskurahaa sivutöiden avulla.

Säästä pitkä penni pienillä muutoksilla

Säästämällä arjen pienissä kuluissa ja menoissa voit säästää pitkän pennin. Vaikka euron tai parin säästäminen siellä ja täällä ei ehkä tunnu paljolta, pienistä puroista syntyy suuri virta. Kun saat säästettyä euroja, laita ne säästötilille, jolta niitä on vaikea nostaa. Näin voit pitää säästöt säästöinä ja kulutukseen tarkoitetut erillisellä tilillä.

 

Aloita tarkastelemalla laskujasi ja miettimällä, mistä voit nipistää. Monilla meillä on pieniä kuukausittaisia kuluja, kuten Netflix -tili tai Spotify, joista veloitetaan kympin tai pari kuukaudessa. Vaikka se ei kuulosta paljolta, kahdenkymmenen euron kuukausittainen säästö on 240 euroa vuodessa. Mieti, onko kuukausittaisissa kuluissa jotain, mitä voi leikata pois edes väliaikaisesti.

 

Kilpailuta myös vakuutukset, puhelinliittymä, sähkösopimus ja internettisi. Voit onnistua säästämään kilpailuttamalla kymppejä tai jopa satasia kuukaudessa.

 

Huomioi myös viihteeseen menevät kulut. Sen sijaan, että suuntaisit panostamaan jalkapalloon, lue siihen liittyviä uutisia esimerkiksi valioliiga.io -sivustolta. Jos kuitenkin pelaat paljon nettipelejä, kokeile ilmaisia pelejä vaikka nettipelit.io -sivuston kautta, jolloin koet saman viihteen ilman rahan kuluttamista.

 

Tee fiksuja valintoja ruokakaupassa. Vertaile hintoja tarkasti ja jätä ostamatta asiat, joita et tarvitse. Esimerkiksi kuukauden karkkilakko voi jo auttaa laittamaan euroja säästöön. Katso myös, onko joitakin tuotteita mahdollista tilata tukusta tai netistä.

 

Tarkastele myös, kuinka paljon rahaa käytät matkustamiseen. Esimerkiksi auton tankkaaminen ja parkkeeraaminen voi maksaa enemmän kuin bussilla tai junalla liikkuminen. Voit esimerkiksi jättää auton kuukaudeksi kotipihaan ja lähteä töihin julkisilla tai vaikka pyörällä.

Sivutöillä lisää säästöjä jemmaan

Monilla on tavallinen päivätyö tai oma yritys, mikä menee tietysti kaiken muun edelle. Pienillä sivutöillä voi kuitenkin onnistua tienaamaan kymppejä tai satasia lisää kuukaudessa ja näin ollen laittaa säästöjä sivuun.

 

Jos sinulla on tavallinen päivätyö, kannattaa aloittaa pyytämällä lisää vuoroja tai palkankorotusta, jos siihen on aihetta. Vaikka tämä ei aina onnistu, se on näppärin ja helpoin tapa lisätä hieman euroja kuukausipalkkaan.

 

Myös esimerkiksi ilta- tai viikonlopputöiden tekeminen silloin tällöin voi tuoda lisää säästöjä jemmaan. Muun muassa postin jakaminen, siivouskeikat tai muut osa-aikaiset ja pätkätyöt voivat osoittautua yllättävän kannattaviksi. Vaihtoehtoisesti voit aloittaa oman sivubisneksen, kuten tuotteiden jälleenmyynnin. Tällaisen liikeidean aloittaminen on melko edullista ja sitä voi tehdä oman aikataulun mukaan ja oman päivätyön ympärillä.

 

Jos lisätöille ei riitä aikaa, kolua kaikki omat nurkat ja laita kasaan tavarat ja vaatteet, jotka voit myydä netissä tai kirpputorilla. Esimerkiksi elektroniikka, kirjat, vaatteet, kodinkoneet ja muut tavarat, joille itsellä ei ole käyttöä, voivat mennä nopeasti netin kirpputorilla. Näin saat lisää tilaa kotiisi ja samalla pari kymppiä tai satasta taskuun.

Tee uusi budjetti

Säästäminen onnistuu helpoiten budjetin tekemisellä. Jos sinulla on jo olemassa oleva budjetti, käytä sitä hyväksesi uutta budjettia luodessasi. Säästä kaupasta kaikki kuitit ja pidä laskut tallessa. Pienillä muutoksilla voit saada itsellesi suuria säästöjä, jotka auttavat tavoitteiden saavuttamisessa.

 

 

spot_img

Aiheeseen liittyvät artikkelit